Vaiho om försäsongen: ”Inget problem att vi inte spelat någon match”

AIK och Hammarby har spelat tre träningsmatcher var. På lördag spelar Djurgården sin första för säsongen.
– Det är först när cupen och Allsvenskan drar igång som vi ska vara redo, säger Tommi Vaiho till Fotboll Sthlm.

Annons

Nästa helg går Djurgården in i Svenska cupens gruppspel. På lördag ska man möta norska Brann i lagets enda träningsmatch innan cupen drar igång. Tommi Vaiho ser inga problem med att inte ha spelat någon match ännu.
– Det är först om en månad när cupen och Allsvenskan drar igång som vi ska vara redo. Vi har tränat hårt hela januari och haft en bra december. Vi är starka fysiskt, nu är det bara matcherna som ska komma igång. Det är inget problem att vi inte spelat någon match än, säger han.

Laget kom nyss hem från lägret i Sydafrika där man spenderade nästan två veckor med träningar och fys. Vaiho tycker att det ska bli kul att spela en riktig match igen.
– Tanken är att vi ska träna hårt hela veckan innan vi spelar på lördag. Det är kul med lite omväxling, säger han.

Trots övergången från 30 grader och sol i Kapstaden till regn och blåst på Kaknäs är Tommi Vaiho nöjd med att vara tillbaka på svensk mark och träna i Stockholm.
– Träningslägret var jättebra, vi hade bra träningar och bra aktiviteter. Men det känns fantastiskt att komma tillbaka till vardagen och rutiner, säger målvakten.

Förra säsongen var Tommi Vaiho en stor bidragande faktor till att Djurgården vann Allsvenskan. Målvakten spelade 20 matcher och höll nollan i tolv av dem. Inför den här säsongen vill han fortsätta på den inslagna vägen.
– Jag har tränat på bra hela vintern och känner mig i väldigt bra form. Jag ska fortsätta att utveckla det jag gjorde bra förra året och bli en ännu bättre målvakt, säger Vaiho.

Det stundande Champions League-kvalet är ingenting Tommi Vaiho har börjat tänka på. Just nu fokuserar målvakten på cupspelet och Allsvenskan.
– Champions League börjar inte förrän om några månader så det finns ingen anledning att tänka på det för mycket nu, säger han.