Une Larsson efter storsegern: ”Skönt för självförtroendet”

Djurgården studsade tillbaka rejält mot Kalmar FF efter att ha släppt in fem mål på de två senaste matcherna.
– Det är lika roligt att hålla nollan som att göra fem mål framåt, säger Une Larsson till Fotboll Sthlm.

Annons

Förra året vann Djurgården SM-guld och släppte bara in 19 mål på 30 matcher. Inför matchen mot Kalmar under söndagen hade laget redan släppt in fem mål på tre matcher.

Tillställningen på Tele2 arena slutade 5-0 till Blåränderna och backlinjen fick hålla sin andra nolla för säsongen.
– Vi hanterade Kalmar ganska bra. Det har känts bra i flera matcher men vi har inte fått resultat med oss. Mot Norrköping släppte vi in ganska onödiga mål, det var skönt att vi undvek det idag. Så roligt som det är att göra fem mål framåt, lika kul är det att hålla nollan bakåt, tycker jag. När man leder med 4-0 är det viktigt att man inte slappnar av så att det trillar in en kasse på slutet, det är så onödigt för självförtroendet.

Att som mittback göra bra insatser men ändå släppa in mål, är det något som påverkar en?
– Absolut, man blir påverkad av det. Man kan inte stå och peka finger och säga att jag spelade bra trots att vi torskade med 3-0. Det är kollektivet som ska sättas i första hand. Oavsett om jag skulle göra århundradets bästa match skulle man vara missnöjd om vi förlorar med 3-0. Man är ju en känslomänniska.

Djurgården har nu tagit sex poäng på sina fyra första matcher. Förlusterna mot Örebro och IFK Norrköping kom trots att laget kände sig nöjda med prestationerna.
– Man får försöka att inte vara så känslostyrd även om det är svårt. Det är klart att när du torskar två matcher är det lätt att färgas av resultaten, framför allt med de förväntningar vi har på oss. Det är svårt att vara nöjd men man måste försöka se det objektivt och försöka studera vad vi kan göra bättre, oavsett om vi vinner med 5-0 eller torskar med 3-0. Det var skönt för självförtroendet att det stack iväg med siffrorna i den här matchen.

Malmö FF i nästa match, hur viktig blir den?
– Den blir viktig. Nu gäller det att återhämta kropparna. Det är tätt matchande så man får gå hem och ta hand om kroppen och se fram emot en rolig bortamatch.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Djurgården om Bärkroth: ”Vill gå vidare och titta i knäet”

LÄS MER: Full pott till Ulvestad – spelarbetyg efter storsegern

Annons