Tunga namn på väg in i DIF – Reinfeldt föreslås till styrelsen

Djurgårdens valberedning har föreslagit nya styrelsemedlemmar.
Där ingår den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt.
– Det finns flera saker jag kan bidra med, säger Reinfeldt till Expressen.

Annons

Fredrik Reinfeldt har varit en livslång supporter till Djurgården. Nu kan den förre statsministern ta en plats i klubbens fotbollsstyrelse.

På årsmötet i mars kan Reinfeldt röstas in. Det samma gäller för den förre landslagsspelaren och DIF-favoriten Mattias Jonson och Linda Wijkström, som var klubbdirektör när Djurgården/Älvsjö tog två SM-guld i början av 2000-talet på damsidan. Wijkström har på sistone varit kommersiell chef på Elitfotboll Dam.

Reinfeldt ser fram emot utmaningen och hoppas att han röstas in.

– Frågan kom innan det var klart hur det skulle bli med en eventuell serieseger i allsvenskan. Det var inte ett utslag av det. Om man har som idé att bara göra saker för Djurgården när det går bra, då hade jag inte överlevt 1970- eller 80-talet. Det har varit ganska många tunga år med Djurgårdens fotbollslag, säger han till Expressen.
– Som ung stod jag ju i klacken. Jag har gått in på isen när Djurgården har vunnit SM-guld i hockey. Men även när Djurgården har gått upp, de ultimata ögonblicken, de har jag upplevt flera gånger, och då är det ju fantastiskt att kunna vara på plats.

Ett annat tungt namn kommer att lämna styrelsen. Johan Arneng kommer framöver att jobba som tv-expert för Discovery och hoppar därför av sitt uppdrag. Ordföranden Lars-Erik Sjöberg och ledamöterna Claes-Göran Sylvén och Poya Motai är däremot föreslagna att fortsätta i sina roller.

Foto: Bildbyrån