Tolle efter Siriusmatchen: ”Elias Andersson skötte det bra”

I träningsmatchen mot IK Sirius ville Thomas Lagerlöf se rotationsspelarna göra anspråk på mer speltid.

En som lyckades med det var Elias Andersson.

– Så länge han orkade gjorde han det jättebra, säger DIF-tränaren.

Annons
Gameinsight desktop image

Djurgårdens träningsmatch mot Sirius i Norrtälje slutade oavgjort, efter att Elias Andersson, Hampus Finndell och Joel Asoro nätat för blåränderna. Djurgården klev in i halvtidsvila i ställning 3–2, efter att ha vänt ett 0–1-underläge, innan man släppte in kvitteringen till 3–3 i 66:e.
– Det var en trevlig första halvlek, men ganska dålig fotboll de sista 20, 25, minuterna under matchen, säger Thomas Lagerlöf. Tung plan och mycket byten på slutet, men i första halvlek var det mycket som var bra.

Så pass bra att Djurgårdens ledning borde ha varit betydligt större i halvtid, menar Lagerlöf. 
– I en sån här match är man inte speciellt resultatfokuserad. Man vill ju inte att det ska se ut som det gjorde på slutet, men resultatet betyder absolut ingenting. Det spelet vi presterade i första halvlek och inledningen på andra är bra fotboll på det här underlaget. Det är konstigt att det inte står 5–1 när vi kliver in i andra halvlek.

Vilka svar ville ni ha från den här träningsmatchen?
– Vi matchade alla spelare mot Örebro, där de delade på 45 minuter. Det var lite längre speltid idag med 90 minuter på en del spelare, men saker och ting sitter ihop hyfsat. Sen vill man gärna ha svar från de spelarna som inte spelat så mycket under våren. Nu fick de chansen att visa upp sig mot Örebro och ännu mer idag, då vill man gärna att de kliver fram och ger svaret att de ska ha mer speltid.

Fick ni sådana svar? 
– Definitivt. Elias kan man lyfta fram, som var bra både mot Örebro och jättebra här idag igen. Han blev lite trött, spelade 90 minuter mot Örebro och så, men så länge han orkade var han jätteduktig.

Tidigare har Thomas Lagerlöf menat att Djurgården förlorat struktur när Rasmus Schüller inte varit tillgänglig och ersättarna inte lyckats styra mittfältstriangeln. Mot Sirius levde Elias Andersson upp till kravbilden.
– Han har en annan profil än Rasmus, de är olika spelare och har lite olika egenskaper. Det finns ingen mening med att göra om Elias till en Rasmustyp, för då förlorar man mycket av det som är bra med Elias. Men självklart behöver han balansera laget och ha lite koll på att styra sina medspelare. Det skötte han väldigt bra idag och mot Örebro.