Thomas Lagerlöf om DIF:s inledning mot HBK: “Vi är fantastiska”

Tokmac Nguen och Gustav Wikheim gjorde varsitt mål för Djurgården efter en kvart.

Därmed var matchen över och Djurgården kunde räkna hem sin femte raka seger.

– Första halvtimman visar verkligen vad det finns för potential i det här laget, säger Thomas Lagerlöf.

Annons


Det blev en bekväm seger för Djurgården när man slog Halmstads BK med 2-0. Båda DIF-målen kom efter en dryg kvart av och förklarade i stort matchen som över. Halmstads tränare Magnus Haglund börjar sitt anförande på presskonferensen med att hylla Djurgårdens matchinledning.

– Djurgården kommer ut otroligt starkt, det går väldigt fort, säger Magnus Haglund

Thomas Lagerlöf väljer att ta vid kring Haglunds resonemang och utvecklar.

– Jag håller med Magnus, vi startar matchen fantastiskt bra. Det går fort, vi hotar och skapar situationer i deras box, bakom deras backlinje och får utdelning också. Första halvtimmen är riktigt, riktigt hög klass. Vi borde nästan ha kunnat trycka in trean där och stänga matchen. Vi börjar darra lite mot slutet av första halvleken, vilket är naturligt. Det är svårt att hålla samma tryck hela tiden. Allt som allt var det en väldigt bra halvlek från vår sida.

Resterande 45 minuter tycker Lagerlöf inte är lika bra samtidigt som han menar att Halmstad gör det bättre.

– Andra halvlek är jag inte lika nöjda med. Som Magnus säger gör Halmstad det lite bättre och vi gör det nog lite sämre. Vi blir lite bekväma när vi har slagit ut deras press tar vi en liten extra sväng hemåt. Det var inte riktigt en lika bra andra halvlek, även om vi håller ihop saker på en anständig nivå.

När tränaren summerar Djurgårdens insats betygsätter han den som positiv.

– Första halvtimman visar verkligen vad det finns för potential i det här laget. När vi är hotande, springer i djupled och spelar bollen framåt. Det finns mycket vi kan ta med oss.

På de fem senaste matcherna har Djurgården tagit 15 poäng, ännu mer anmärkningsvärt är kanske att man inte har släppt in ett enda mål under dessa. På frågan om hur bra Djurgården är just nu lyfter huvudtränaren ännu en gång inledningen.

– Ja, den första halvtimman är vi fantastiska sen jämnar det ut sig men som helhetsbetyg på matchen och de senaste veckorna så är vi ganska bra. Vi är på väg och blir ännu bättre får jag hoppas. Vi tränar och jobbar hårt varje dag för att utvecklas och utvärdera det vi håller på med. Vi har blivit betydligt bättre i våra offensiva positioner, så att vi blir mer hotande och har bättre möjligheter att vinna tillbaka bollen tidigt. Vi har fler spelare som börjar komma i form, nu är det bara två stycken just nu som är lite utanför och efter. Annars är det fler och fler spelare som är där och konkurrerar och driver upp farten.

Kring den intakta nollan och Djurgårdens försvar menar han att laget har tagit stora steg och att ingen fuskar i arbetet.

– Ja, jag tog upp det efter förra matchen. Jag tycker att Une har kommit in på ett fantastiskt sätt, men även hela laget. Hur vi positionerar oss, att vi tar tillbaka målen på ett bättre sätt. Där är vi lite slarviga i några perioder i andra halvlek där det blir lite svängigt några gånger. Vi försvarar oss jäkligt bra som lag över hela banan och det är ingen som fuskar. Det ska vara svårt att göra mål på oss. Det kommer säkert att hända men då ska motståndaren göra någonting bra för att det ska bli mål.