Thomas Lagerlöf om derbysegern: “Vi är det bättre laget rakt igenom”

Djurgården besegrade AIK med 1-0.

Efter matchen var Thomas Lagerlöf nöjd med sitt lags insats.

Djurgården besegrade AIK med 1-0 i en match som präglades av stöket på läktaren i samband med hemmalagets ledningsmål. Tillställning på plan avgjordes av Marcus Danielson efter 82 minuter, rättvist enligt Thomas Lagerlöf.

– Det var en stabil och bra Djurgårdsinsats. Vi är det bättre laget rakt igenom, även om det inte blir så hett mer än i några tillfällen i första halvlek. I andra halvlek var det betydligt bättre. Då blir det tryck och situationer kring deras box. Det är klart man hade önskat fler klara målchanser och lite bättre kvalitet när vi väl får chansen, men till slut måste ju en boll ramla ner rätt för djurgårdare också och till slut smäller Mackan dit den. Det var överlag en stabil och bra genomförd match. Ingen som faller ur ramen, ingen som börjar stressa upp sig. Vi maler och maler och maler och till slut får vi utdelning, säger Tolle.

Segern var Kim Bergstrand och Lagerlöfs blott andra på nio försök mot AIK. Ett välkommet trendbrott, enligt den senare.

– Här på Tele2 så har det väl aldrig hänt att Djurgården slagit AIK, så det är ju alltid trevligt att bryta trender åt det positiva hållet. Så det är klart att det varit en bra vecka nu. Vi har tre raka segrar här hemma på Tele2. Vi är på en betydligt bättre plats än för en vecka sedan.

I en match som ur djurgårdperspektiv var positiv gav Gustav Wikheims skada efter en halvtimmes spel en bitter eftersmak. Norrmannen lindade låret i samband med att han linkade av, men Lagerlöf vet ännu inte status på sin vänsterytter.

– Det lär klarna här under veckan. Men det är klart att man aldrig vill ha spelare som går av skadade, så det är inte positivt. Men vi har många spelare som är med och bidrar så om man blir borta en liten stund så får någon annan snäppa upp.