Thomas Lagerlöf hyllar Samuel Dahl: “Levererat från dag ett”

Efter Djurgårdens seger mot Degerfors var det många som berömde sommarförvärvet Samuel Dahl.

Thomas Lagerlöf stämde in i hyllningskören kring vänsterbacken.

Annons

Djurgårdens ledningsmål kom redan efter en minut och trots gästernas kvittering lyckades hemmalaget återta densamma efter mål av Musa Gurbanli gånger två och Marcus Danielson. När Thomas Lagerlöf mötte pressen efter matchen var han föga överraskande nöjd med resultatet.

– Vi hade som ambition att komma ut och inte passa runt bollen i början, utan försöka gå till attack så mycket som möjligt. Och inledningsvis får vi utdelning efter en och en halv minut eller något liknande, säger Tolle och fortsätter.

–  Sen tycker jag Degerfors får för många omställningslägen en period. Vi skapar målchanser och har bra anfall också, men vi tappar bollen några gånger för mycket istället för att komma in bakom deras fembackslinje som vi pratade om innan. Till andra halvlek har vi mycket bättre kontroll. Vi tappar bollen på bättre ställen i banan och Degerfors blir tröttare när vi flyttar runt bollen. Då har vi full kontroll på matchen och det kändes ganska lugnt och tryggt.

Två av dagens huvudrollsinnehavare var Gurbanli och Samuel Dahl. Efter matchen var Tolle imponerad av nyförvärven, inte minst den senare.

– Det är jättebra insatser från båda två. Musa har blivit bättre och bättre med mer och mer speltid. Han har kommit igång och kommit in i tempot och lärt känna sina lagkamrater. Samuel har levererat från dag ett. Han kommer från en säsong med Örebro och är redan inne i matchtempot, men de var väldigt bra båda två.

När Lagerlöf blir ombedd att utveckla resonemanget kring Dahl blir svaret tydligt.

– Det är defensiven som imponerar på mig. I och med att han spelade mer wing-back i Örebro så har man ofta ytterligare en mittback bakom sig. Så det imponerar på mig. Den lilla kroppen är ändå väldigt bra i duellspelet och närkamperna. Han använder sina kilo på rätt sätt med bra balans, den delen har överraskat lite.