Thomas Lagerlöf efter 0–3-matchen: ”Nyförvärven får godkänt”

Djurgårdens premiärmatch mot BP blev en tråkig historia.

Thomas Lagerlöf tar med sig osynk i försvarsspelet och få målchanser.

På pluskontot: nyförvärvens insatser.

Annons

Tre mål bakåt, noll mål framåt. Djurgårdens insats på ett smällkallt Grimsta IP var ingen trevlig historia.

– Ja, det var ju inte wow. Syftet var att alla fick spela en halvlek var och fick vara med och känna på det och visa upp sig. Sedan finns det delar av spelet som vi definitivt kan göra bättre. Men vi hoppas att vi kommer göra det framöver.

En av orsakerna till insatsen menar Lagerlöf är den försäsongsträning som bedrivs ute på Lidingö.

– Det är ganska tunga ben nu, vi tränar ganska tufft och tog ingen särskild hänsyn till matchen. Vi tränade hårt under både torsdagen och fredagen så det sprudlade ju inte om benen, men det får man liksom leva med. 

Gällande matchen i sin helhet – och de mindre bra delarna i synnerhet – menar Lagerlöf att det finns flera moment i spelet som behöver bli bättre.

– Vi var lite osynkade i vårt höga försvarsspel. Det låga försvarsspelet hade vi inte så många perioder men var även där lite osynkade i det. Sedan skapade vi för lite målchanser i lägena kring straffområdet. Det är inte så konstigt att vi så här tidigt inte riktigt är samspelta överallt. Något mål borde vi dock ha gjort på de chanser vi skapar och kanske skapat några fler chanser på 90 minuter.

Det var inte bara missnöje som Thomas Lagerlöf tog med sig efter den första träningsmatchen för året. Ljusglimtarna menar han fanns i nyförvärven, men kanske ännu mer hos de yngre debutanterna.  

– Jag tror att alla får godkänt av nyförvärven. Men det var kul att se de två yngre som faktiskt tog för sig och inte var blyga på något sätt. 

Med de två yngre menar “Tolle” mittfältaren Rasmus Nehrman och mittbacken Alieu Manneh som båda debuterade för DIF:s A-lag. Gällande den sistnämnda (som “hoppas få spela med de stora grabbarna”) lovordas han av Lagerlöf. 

– Han är spelskicklig och har väldigt bra blick över spelet. Han tar för sig och slår både avgörande och öppnande passningar. Sen behöver han utveckla det defensiva spelet med duellspel och så, men det är inte så konstigt när man är hans ålder. Han är en väldigt spännande mittbackstyp. 

Vad har ni för planer kring honom framöver?
– Det är lite upp till honom själv och hur han presterar framöver men vänsterfotade mittbackar är alltid välkomna. Det beror lite på hur det ser ut i truppen här men det ska finnas möjligheter för honom att vara med i vår verksamhet om han fortsätter göra det bra.

En annan, och kanske ännu mer lovordad talang, är Lucas Bergvall som saknades under lördagens match och måndagens träning. Den mycket omtalade djurgårdsspelaren är ryktad till klubbar som Barcelona, Frankfurt, Bayern München, Manchester United, Juventus med flera. Att han inte var med under helgens match har med landslagets januariturné att göra.

– Han har varit lite trött i baksidan tror jag. Det började redan på landslagslägret. Vi räknar med att ha honom tillbaka i träning på torsdag, det är den preliminära prognosen. 

På lördag reser Djurgården till Västerås för att träningsspela mot den allsvenska nykomlingen Västerås SK. På frågan kring speltid och två olika startelvor uttrycker sig Lagerlöf följande.

– Det blir en hel del byten då också men det blir lite längre speltid i varje fall, så är tanken.