Storseger för Djurgården: “Vi vinner fullt rättvist”

Efter en skakig start där IFK Göteborg skapade några halvfarliga lägen så var det full kontroll av Djurgården efter de första 20 minuterna.

– Vi vinner fullt rättvist, säger Thomas Lagerlöf.

Annons

När 90 minuter hade spelats stod det 3-0 till hemmalaget på resultattavlan efter tre mål av Victor Edvardsen. Efter matchen som Djurgården till synes dominerade så tyckte lagets tränare däremot att vinsten kanske blev aningen för stor sett till matchbilden.

– Vi gör ingen fantastisk match men väldigt stabilt och noggrant i allting. Göteborg har väl en riktig målchans där i början när Jacob gör en väldigt bra räddning. Jag har inte riktigt koll på statistiken men vi har förmodligen betydligt fler avslut och allt sådant där. Det sprudlar inte men vi vinner fullt rättvist.

Vidare trycker Lagerlöf på marginalerna och att de ikväll gick Djurgårdens väg.

– Målen kom bra för oss och ibland har man den lilla turen på sin sida. Jag tror vi hade vunnit den här fotbollsmatchen ändå men det hade nog blivit betydligt tajtare.

Att Djurgården har matchats hårt på sistone har ingen missat men när spelschemat kommer på tal är det en Djurgårdstränare som är märkbart trött på diskussionen.

– Det är klart att vi spelar mycket matcher och att det sliter men vi har en trupp med många bra fotbollsspelare och alla njuter av situationen och får spela mycket med bra matcher mot bra motståndare. Alla vill väl vara ute och spela fotboll. Jag är lite trött på den där frågan, alla hanterar det och vi njuter av det. Sedan är det klart att i perioder blir spelare slitna, det är därför man har en trupp med 22-23 spelare och inte elva, säger Lagerlöf.

Att Victor Edvardsen var matchens lirare och kvällens mittpunkt gick inte att undgå och även Lagerlöf yttrade sig om poängkungen, även om han klargjorde att det för hans del inte är viktigt vem som gör eller spelar fram till målen.

– Vi hänger inte upp oss på vem som gör målen men idag ramlade de dit för Victor och det var underbart. Det var bestämda och beslutsamma straffar han smäller dit också. Idag var det hans tur och jag hoppas han fortsätter göra poäng, och fortsätter han göra både mål och assist så betyder det att andra spelare gör mål också. Så det är bara positivt.