Stockholms stad vill stötta DIF-projekt: ”Välkomnar det”

Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey driver ett socialt projekt i skolorna.
Nu uppger DN att initiativet ser ut att belönas med 1,5 miljoner kronor från Stockholms stad.

Annons

I höst ska Djurgårdens fotbolls- och hockeyförening ut i skolor med målet att eleverna ska röra sig mer. Staffan Holmberg, som är verksamhetschef för Djurgårdens uppsökande verksamhet, har oroats av att barn deltar allt mindre i idrottsföreningar.
– Barn rör sig alldeles för lite och jag tror att idrottsrörelsen behöver vara på tårna. Vi har under två års tid jobbat uppsökande där vi är ute i skolorna och försöker introducera idrott på ett annat sätt för ungdomar, säger han till DN.

Projektet har uppmärksammats av Stockholms stads idrottsförvaltning som nu vill ge 750 000 kronor till fotbollsföreningen och lika mycket till hockeyföreningen. Förslaget ska tas upp i idrottsnämnden om en vecka.
– Vi vill att fler barn och ungdomar ska kunna engagera sig och aktivera sig i föreningsidrotten. Det är det som är hela motorn till idrottslivet i Stockholm och Sverige, men då måste vi se till att det blir tillgängligt för alla barn och ungdomar och så är det inte i dag. Framför allt i våra ytterstadsområden är det färre ungdomar som är medlemmar i föreningar och det är därför vi välkomnar att Djurgården gör det här, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

Redan under våren har Djurgården smygstartat sin verksamhet. Staffan Holmberg tycker att testet har gett mersmak och till hösten går projektet igång på allvar med aktiviteter på tio skolor i Stockholmsområdet.

Annons