Steve Galloway: ”Hur fan kan Mediamarkt ha öppet på julafton?”

I lucka elva av julkalendern hittar vi Steve Galloway.
Den karismatiske engelsmannen spelade bara i Djurgården under två säsonger men blev en supporterfavorit med sin kraftfulla spelstil och sitt glada humör.

Namn: Steve Galloway
Ålder: 56 år
Spelade i Djurgården: 1988-1989
Assisterande tränare i Djurgården: 2009

Position: Anfallare

Var bor du?

– I Stockholm.

Familj?

– Jag bor med min tjej och har min son uppe i Umeå. Hela min familj bor i Umeå.

Vad gör du?

– Jag är rekryteringsansvarig för ett bemanningsföretag som heter Vikarieförmedlingen.

Vilken roll spelar fotbollen i ditt liv?

– Just nu är det inte så mycket. Jag tar väl ett litet break från fotbollen, om man säger så. Jag håller på med basket nu, jag är ledare i Djurgården.

Vad har du för andra hobbies?

– Just nu är det bowling. När jag tränar så är jag ganska okej på det.

Vilket är ditt bästa DIF-minne?

– Det händer mycket grejer och varje säsong har sin tjusning. Men i Djurgården 1988 så hade vi en särskilt bra gruppdynamik. Det var så mycket roliga grejer både på planen, utanför planen och hockeylaget gick bra. De slog AIK rätt många gånger i hockey och som Djurgårdare var det som en familj oavsett om det var hockey eller fotboll.

Vilket är ditt värsta minne?

– Jag tänker på två saker där jag mådde dåligt. Den ena var när Djurgården åkte ur Allsvenskan mot Degerfors i en kvalmatch 1992. Jag minns att jag var på en Finlandsbåt och var åksjuk och när jag hörde om matchen mådde jag ännu sämre. Den andra var när vi skulle spela en bortamatch och så dog prinsessan i England. Vi fick höra det på vägen dit och då mådde man inte bra. Det kändes faktiskt.

Vilket är ditt märkligaste minne?

– Kanske att man blir så igenkänd efter 30 års frånvaro från fotbollen. Det är som om jag fortfarande hade spelat, det är samma sak när jag går på stan som 1988. Nu är det folks barn eller barnbarn som kommer fram och vet lite grann om vem jag är och vad jag har gjort. På så sätt känns det lite märkligt, det är svårt att ta in.

Vem är den bästa lagkamraten som du har haft?

– Om jag måste plocka en person blir det Jens Fjällström. Jens och jag kom till Djurgården tillsammans och blev goda vänner, vilket vi är än idag. Vi träffas inte lika ofta, men när vi träffas är det som det alltid har varit. Det är vad vänskap går ut på.

Vad tycker du om dagens Djurgården?

– En helt fantastisk klubb som väldigt otippat lyckades ta hem guldet på ett sätt som är så fantastiskt att det är svårt att sätta ord på det. Men de har tron inom gruppen och nya tränare som har gjort ett underbart jobb. Sedan har de Bosse (Andersson) och Pelle Kotschack och alla de här runtomkring som jobbar stenhårt för Djurgården i bakgrunden. Hela organsationen måste lyftas fram, liksom supportrarna som åker till alla matcher fram och tillbaka. Spelarna kommer och går men supportrarna kommer alltid att finnas.

Vad önskar du dig i julklapp?

–  Om jag får önska mig en sak så är det att allt elände där ute ska upphöra och att allt ska vara julstängt. 24 december ska allting vara stängt. Hur fan kan Mediamarkt och allt sådant vara öppet på jul? Vad är det för något?

Foto: Bildbyrån