Skadekrisen i DIF fortsätter – Ulvestad missar matchen mot ÖFK

Djurgården har mittbackskris och har fått starta med Fredrik Ulvestad som mittback i de två senaste matcherna. 
Nu står det klart att norrmannen missar mötet med ÖFK imorgon.
Istället kallas 18-årige försvararen Anthonio Sanjairag in till truppen. 

Annons

Djurgården har inte vunnit på tre matcher i Allsvenskan. Imorgon möter de regerande mästarna Östersunds FK på Jämtkraft arena och tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har en del skador att ta hänsyn till. Förutom Erik Berg, Jesper Nyholm och Alexander Abrahamsson står det nu klart att Fredrik Ulvestad inte heller kommer till spel. När truppen presenterades under lördagen fanns istället tre P19-försvarare med i truppen: Linus Tagesson, Melker Jonsson och 18-årige Anthonio Sanjairag.

Som om inte det vore nog saknas även Nicklas Bärkroth, Emmanuel Banda och Haris Radetinac till matchen. Oscar Pettersson fanns inte med i truppen som slog ut Europa FC ut Europa League-kvalet i torsdags men anfallaren är uttagen till matchen mot formstarka ÖFK.

Östersunds FK har inte förlorat en fotbollsmatch på över en månad och DIF-tränaren Bergstrand tror att Djurgården står inför en rejäl utmaning.
– Det är ett av de formstarkaste lagen i serien och förlorar inte särskilt ofta. De har en hel del spelare som är väldigt duktiga en mot en med bra fart. Sedan har de även en stark defensiv och en målvakt som är skicklig. Vi hade ju jobbigt däruppe förra året och vi får nog ställa in oss på att det blir ett krig på söndag också, säger han i en intervju med klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Coronafall i Östersund: ”Inga planer på att flytta fram matchen”

Annons