”Sjukt att det inte beivras” – skulle Djurgården haft två röda kort?

Djurgården väntar fortfarande på två allsvenska segrar i rad den här säsongen, men även om prestationerna inte varit allt för jämna så hyllas nu laget efter 2-0-segern hemma mot Mjällby.

– Man får ge Djurgården att de har tålamodet, säger den tidigare allsvenske anfallsstjärnan Lasse Nilsson i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson.

Den här artikeln är en annons

För fjärde gången på lika många försök den här säsongen vann Djurgården en allsvensk hemmamatch på Tele2 Arena när Mjällby besegrades med 2-0, men när lagets prestationer under våren diskuteras i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson, så är det snarare lagets ojämnhet som är utgångspunkten. Panelen, bestående av de tidigare allsvenska anfallsstjärnorna Tobias Hysén och Lasse Nilsson, menar nämligen att det har varit svårt att veta vilket Djurgården man ska få se från match till match.

– Det känns som att Djurgården har varit bra i varannan match och varannan match har de varit dåliga. Det jag tar med mig från den här matchen är att de ska vara glada att de inte får två röda kort. Dels tar Haris Radetinac bollen, men fullföljer in och det är sjukt att det inte beivras på något sätt. Sedan är situationen med Tommy Vaiho också där… Vad gör han?, säger den tidigare DIF-spelaren Tobias Hysén i podden.

Panelen fortsätter därefter ett resonemang om att Djurgården tidigare säsonger har haft en annan förmåga att vinna matcher även när de inte spelar som bäst, men att den allsvenska säsongen hittills mer har inneburit vinst vid bra prestation och förlust vid en mindre bra sådan.

– Jag vet inte om det är någon grundsäkerhet, men jag tycker att så länge Mjällby orkar, framförallt i första halvlek… De försöker dra ner på tempot så gott det går. De hade sin cupfinal några dagar tidigare och gör det på ett jäkla bra sätt. De håller i bollen på ett bra sätt. De vågar lira hela tiden. Sedan hjälper ju Kaspar Sjöberg (huvuddomaren) till hyfsat med att dra ner på tempot också. Det kändes nästan som att han ville att Mjällby skulle ta poäng. Det gick jävligt sakta med allting, men jag tycker ändå att Mjällby är det bättre laget så länge de orkar, säger Lasse Nilsson innan han landar i en hyllning av Djurgårdens tålamod och kontroll över matchen. Även om också han anser att Blåränderna hade lite flyt med uteblivna utvisningar.

– Sedan får man ge Djurgården att de har tålamodet. De fortsätter nöta på och känner att ”De kommer att tröttna så småningom” och det gjorde de definitivt. Det är inget snack om vilket som är det starkaste laget över 90 minuter, men de har lite flyt också. Jag tycker det är ett solklart rött. Det spelar ingen roll om det är en liten träff. Måttar du en skalle mot någon så ska det vara rött.