Sepsis uppmaning till de egna fansen: “Snälla, höj inte högerarmarna”

BRASOV. 
Efter matchen mot Olimpija Ljubljana bötfälldes Sepsi Sfantu Gheorghe med 10 000 euro. 
Anledning? Ett antal supportrar sträckte upp högerarmarna i luften.
Nu uppmanar klubben de egna supportrarna att inte göra om gesten mot Djurgården.

Annons
Gameinsight desktop image

I den 34:e minuten i mötet mellan Olimpija Ljubljana och Sepsi OSK valde ett antal rumänska supportrar att sträcka upp högerarmarna i luften. Gesten tolkades som ett uttryck för rasism av Uefa, som botfällde klubben med 10 000 euro och tog bort 500 platser från kapaciteten på Sepsis hemmaläktare till matchen mot Djurgården.

Nu uppmanar klubben sina supportrar att inte upprepa gesten mot Djurgården. I ett facebookinlägg skriver Sepsi att gesten inte var rasistiskt menad, utan är ett uttryck för lokalpatriotism. Samtidigt påminner man supportrarna om att det går att lyfta upp båda händerna, så att gesten inte missuppfattas.

Också klubbens ägare, Laszlo Dioszgegi, har lagt ut ett videoklipp där han uppmanar lagets supportrar att inte sträcka ut högerarmarna i matchen mot Djurgården. “Kära fans! Jag ber er att inte vifta med armarna när Szentygyörgy – Szentygyörgy sjungs på arenan”, skriver Dioszgegi.

Inför matchen har Djurgården förberett sig på risken att rasistiska slagord kan riktas mot lagets mörkhyade spelare.
– För våra utländska spelare, eller spelare som Joel, kan det kanske vara skönt att veta att det kan komma. Även om det är helt oacceptabelt så är det kanske lite lättare om man vet om det i förväg, sa Victor Edvardsen till Fotboll Sthlm.