Ring: ”En bra dag kommer jag förbi vem som helst”

Djurgården vann en trög tillställning hemma mot Göteborg med 2-1.
Bakom båda målen? Jonathan Ring med två precisa inlägg.
– Det är viktigt för självförtroendet, säger 27-åringen till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har ofta talat sig varma om vänsterfötters betydelse i fotboll. I Djurgårdens två senaste matcher har också de fyra senaste assisterna kommit från en vänsterfot. Jonathan Ring har stått för tre av fyra.
– Vid det första målet får jag den på kanten och hittar ett bra inlägg till Ulvestad som kommer bra in i boxen. Vid det andra dribblar jag av två spelare och slår in den hårt efter backen och Buya dyker upp där. Så det var två sköna assist, säger Jonathan Ring till Fotboll Sthlm efter matchen.
– Det är klart att det är viktigt för självförtroendet. Det är det man tar med sig och det gäller bara att fortsätta.
Ofta har Ring utgått från högerkanten där han ständigt viker in för att hota med sin vänsterfot. Men trots att samtliga framspelningar i Allsvenskan har skett ifrån vänsterkanten föredrar han fortfarande andra kanten.
– Egentligen spelar jag nog helst till höger. Men vill tränarna ha mig på vänsterkanten så spelar jag där. Den här matchen så bytte vi ganska snabbt eftersom vi hade två vänsterfötter på högerkanten. Så bytte vi så att ”Bärka” (Bärkroth) skulle kunna slå inlägg där. Det blev bra i den här matchen.
På söndag möter ni Häcken och de spelar med en ytterback som är högerfotad (Adam Andersson) på sin vänsterkant. Vad innebär det för dig?
– Det är inget som jag lägger märke till. Jag bryr mig inte så mycket om vem jag spelar mot. Det känns som att om jag har en bra dag så kan jag komma förbi vem som helst.
2-1-segern innebär att Djurgården går upp i serietopp efter tre omgångar. Jonathan Ring är inte förvånad över säsongsstarten.
– Vi vet om att vi är ett bra lag och vi ska vara med i toppen hela vägen i år. Det gäller bara att kriga på. Nu ska vi möta Häcken som vi har mött i cupen – det var en riktigt bra match. Det kunde ha gått hur som helst och nu gäller det att ta revansch på dem.