Radetinac tror på derbyseger: ”Känns som att vi är bättre än AIK”

Haris Radetinac går in i derbyt mot gott självförtroende.
Trots två svaga matcher på slutet tycker han att Djurgården är det bättre laget.
– Vi har ett bättre spel än AIK, säger han till Expressen.

Annons

Efter en strålande start på Allsvenskan har Djurgårgden tappat formen något. De tre senaste matcherna har bara gett två poäng (Norrköping 1-1, Hammarby 1-2, Helsingborg 1-1) och inför dagens derbyt är blåränderna fyra i tabellen.
Men Haris Radetinac är inställd på seger.
– Vi har bara en förlust och jag tror alla är medvetna att vi går ut för att vinna mot AIK, säger 33-åringen till Expressen.
– Derby brukar alltid vara tufft. Det gäller att vi är laddade och vi vill vinna matchen, AIK brukar alltid vara tuffa. Det känns som att vi är bättre än AIK, eller att vi i alla fall börjat bättre. Vi har ett bättre spel än vad AIK har.
Radetinac ser bara ett annat lag i Sverige som har samma kvalitet i spelet som Djurgården.
– Spelmässigt tycker jag att vi och Häcken har varit bland de bästa lagen i Sverige. Det gäller bara att tänka på det som varit bra och ta tag i matchen.
Tränaren Kim Bergstrand hoppas att Djurgården kan prestera jämnare i fortsättningen.
– När vi är bra så spelar vi en bra fotboll. Vi har en jävla bra högstanivå, men vi har haft en för låg lägstanivå i perioder, framför allt har vi tvingats till att spela med sju-åtta olika backlinjer hittills vilket inte är optimalt. Ska man vara bra offensivt behöver vi känna trygghet defensivt, säger Bergstrand till Expressen.

FOTO: Bildbyrån