Radetinac hoppas förlänga med DIF: ”Inget snack, vill vara kvar”

Efter två korsbandsskador har Haris Radetinac kämpat sig tillbaka.
Med ett utgående kontrakt och förtroende av tränarna vill 33-åringen gärna stanna kvar i Djurgården.
– Det är klart att jag aldrig hade varit här i sex år om jag inte hade trivts bra, säger Haris Radetinac till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgården bröt sin negativa trend (fyra raka matcher utan vinst) genom att besegra Falkenberg med klara 3-0 i onsdags. Segerorganisatör blev Haris Radetinac med ett mål och ett till som räknades som självmål. 33-åringen har nu startat i de två senaste matcherna och tackade för förtroendet med en fin insats mot Falkenberg.
– Jag fick chansen och tog den, jag förtjänade att få spela. Man blir bättre och bättre för varje gång man får spela, säger Haris Radetinac till Fotboll Sthlm.
Och så har målen kommit?
– Ja, precis. Det är som jag sa, bara man får spela så måste man göra poäng. Igår gjorde jag en och en halv poäng (ett mål och låg bakom ett självmål). Jag är ju på bollen och den går mot mål. Och sen att han styr den i eget mål är en annan sak. Jag räknar det som att jag ligger bakom målet. Sedan om det står Radetinac eller självmål – det är skitsamma.
Kan man säga att du är bättre nu än förra året?
– Det är svårt att säga. Nu har den här säsongen precis börjat. Det känns som att jag har gjort det bra, men om jag är bättre? Det vet jag inte. Men desto mer jag spelar blir det mer stabilt så klart. Med tanke på att förra året var första säsongen efter mina två år med skador och det brukar ju ta tid. Men jag tycker ändå att jag var bra förra säsongen.
Hur många år har du kvar i kroppen?
– Jag känner mig bra i kroppen. Jag hoppas att det syns på tv att jag inte är slö eller gammal. Jag har inga skavanker. Det handlar bara om hur kroppen mår och min kropp mår bra. Jag har haft skador men jag har ändå byggt kroppen på ett annat sätt och jag har jobbat hårt i två år.
Ditt kontrakt med Djurgården går ut efter säsongen. Hur ser du på din framtid?
– Det är så pass tidigt. Jag har ändå kontrakt över säsongen och vi får se hur det går. Men det är klart att jag aldrig hade varit här i sex år om jag inte hade trivts bra. Det är inget snack om saken om att jag skulle vilja vara kvar.

FOTO: Bildbyrån