Polisens svar om DIF: ”Problem med ordning och säkerhet”

Polisen ville till en början skära ner drastiskt på Djurgårdens ståplatssektion.
Nu motiverar polisen sig i ett mejl till Fotboll Sthlm.
”Det har vid tidigare matcher varit problem gällande ordning och säkerhet” skriver Therese Johansson, gruppchef vid rättsenheten.

Text: Simon Pålsson och Oskar Månsson
redaktionen@fotbollsthlm.se

Annons

Fotboll Sthlm avslöjade tidigare idag att Djurgården var nära att behöva stänga sin ståplats i hemmamatchen mot Kalmar den 1 juli. Detta eftersom polisens ursprungliga förslag var att max 900 personer skulle få plats på hemmalagets ståplatssektion – där långt fler än så har säsongskort.

När Fotboll Sthlm kontaktade Stockholmspolisens medieavdelning fick vi till svar att kommentarer lämnas tidigast imorgon. Men nu har Therese Johansson, gruppchef på polisens rättsenhet, svarat på mejl.

”Polismyndigheten har en kontinuerlig dialog med säkerhetsdelegationen för Djurgårdens IF. Det har vid tidigare matcher varit problem gällande ordning och säkerhet vilket måste tas om hand. Djurgårdens IF har fått möjlighet att genom kommunicering med Polismyndigheten vidta åtgärder för att komma åt problemen.” skriver Therese Johansson.

”Publikneddragningar är ett sätt men vi vill helst att delegationen inkommer med en säkerhetsplan som ger samma reella effekt. Säkerhetsplanen är under bearbetning och inkommer förhoppningsvis i god tid. Är säkerhetsplanen utfärdad på det sätt som tänkt, kommer inga förändringar ske i villkorsstegen, dvs inga publikneddragningar är då aktuella.”

LÄS MER. Polisens förslag till Djurgården: max 900 på ståplats

Foto: Bildbyrån