Plattmatch av Djurgården – förlust mot IFK Göteborg på bortaplan

Jacob Widell Zetterström storspelade när Djurgården gick på knäna.

Men till sist fick målvakten kapitulera två gånger och DIF förlorade mot nästjumbon IFK Göteborg.

Annons

IFK Göteborg ligger näst sist i Allsvenskan, men det märktes inte när de tog emot Djurgården på söndagseftermiddagen. Blåvitt dominerade från start och radade upp chanser mot ett vilset och håglöst Djurgården.

Till en början var det stolpen som hindrade ett ledningsmål för hemmalaget, men därefter var det Jacob Widell Zetterströms storspel som hindra nätkänning. 24-åringen knep inte mindre än fem avslut och dessutom lyckades Djurgården sticka emellan med ett ledningsmål på ett av lagets få chanser i den första halvleken. Målet kom när Noel Milleskog, som startade som nia, nådde högst på ett Rasmus Schüller-inlägg och stångade bollen i mål via Pontus Dahlbergs händer och stolpen.

I andra halvlek var IFK Göteborg fortsatt farliga. Lagen bytte chanser under större delen av halvleken innan Blåvitt fick utdelning. I den 78:e minuten dunkade Arbnor Mucolli in kvitteringen i krysset efter en långboll som Jacob Une Larsson och Piotr Johansson inte fick kontroll på. Tio minuter senare låg Djurgården fel med backlinjen då IFK Göteborg ställde om i en kontring som ledde till att Marcus Berg kom fri och rullade in ledningsmålet mellan benen på Widell Zetterström. Djurgården försökte sedan förgäves få till ett ihållande tryck mot hemmalaget, och resultatet 2-1 stod sig därmed över 90 minuter och tilläggstid.