PK Bråtveit efter segern: ”Blir förbannad om jag blir petad igen”

PK Bråtveit fick chansen mellan stolparna och tog den.
5-0 till Djurgården och en hålla innebär att Tommi Vaiho får tuff konkurrens på målvaktspositionen.
– Det var tufft för mig förra året och nu blir det tufft för Tommi, säger norrmannen efter matchen.

Annons

Förra säsongen fick PK Bråtveit stå i tio matcher i Allsvenskan förra året innan Tommi Vaiho tog över platsen som Djurgårdens nummer ett. Mot Kalmar fick Bråtveit chansen igen, laget vann med 5-0 och norrmannen tar med sig en hållen nolla från Tele2 arena. Målvakten var nöjd när han pratade med media efter vinsten.
– Det var jättefint. Allt gick i mål i början och då får man en bra känsla där bak. Man har inga nerver när vi gör så mycket mål i början.

Hur säker är du på att du får fortsätta?
Jag blir förbannad om jag blir petad igen. Vi får se, tränarna har säkert någon plan.

Målvakten har ett tufft år bakom sig som andramålvakt bakom Tommi Vaiho och norrmannen berättar att han och sportchefen Bosse Andersson inte alltid varit helt överens.
– Vi har haft några snack. Jag har varit lack på honom och han har säkert varit lack på mig för att jag tjatat så mycket, men det är så det ska vara. Om jag hade varit tillfreds med att sitta på bänken så hade jag hittat något annat att göra.

Hur är relationen mellan dig och Tommi?
– Vi har en jättebra relation. Vi blev på det klara med det redan förra året, när han klev in för mig. Det var inget ont mot honom. Jag sa att jag kan vara arg på tränare och målvaktstränare men jag och han har alltid varit ganska tajta.

Efter insatsen mot Kalmar återstår det att se vilken målvakt tränarna väljer mot Malmö på onsdag och under resten av säsongen.
– Förra året var det svårt att ta ut honom, det fattade jag också. Det var tufft för mig och nu kommer det vara tufft för Tommi, säger han.

Foto: Bildbyrån