Piotr Johansson: ”Derbyt ligger någonstans i bakhuvudet”

Derbyglädjen lever kvar på Kaknäs.

Piotr Johansson blev hyllad efter sin insats mot Hammarby och tror att laget snart kommer bli ännu bättre.

Annons
Gameinsight desktop image

Djurgårdens omstart efter uppehållet har idealisk. Under våren tog Blåränderna aldrig två segrar i rad och nu har man tre raka i ryggen, där den senaste är en derbyvinst mot Hammarby. Därför är det inte så konstigt att det råder harmoni på Kaknäs när Fotboll Sthlm är där för att titta på träningen. Solen skiner och massor med glada barnfamiljer har tagit sig ut för att samla autografer. Piotr Johansson är även han på gott humör och ser positivt på den närmaste framtiden.

Hur känns det med några dagars avstånd till derbyt?
– Fantastiskt. Det är min första derbyvinst. Man ser att de här tre poängen betyder så mycket. Vi kom in med bra form, det kanske inte var vår bästa match spelmässigt men vi gör det som krävs för att vinna och tar tre poäng så det känns underbart nu. Vi firade lite efter matchen men nu är det ny träningsvecka och ny match på måndag. Fast derbyt ligger någonstans i bakhuvudet.

Din insats blev hyllad av både supportrar och experter, hur ser du själv på den?
– Jag tycker jag gjorde en ganska bra match. Kanske inte var så jätteoffensiv men jag stängde min kant rätt bra. Plockade bort deras spelare och det är väl mitt jobb först och främst även om man vill vara med lite mer offensivt också. Jag känner mig i bra form nu. Tycker jag börjat bra efter uppehållet och hoppas kunna bygga vidare på det och bli ännu bättre nu. Det kommer behövas om vi ska vara med och fajtas om guldet och Europa.

Hur ser du på våren som har varit?
– Det är en inlärningsprocess. Hade lite smekmånad när jag kom, riktigt bra försäsong och så, sen gick det lite tyngre. Tycker fortfarande att jag varit stabil och godkänd men inte så mycket mer. Det har varit okej. Lite likadant som hela laget, vi har varit starka hemma och sen torskat borta, vunnit hemma igen sen torskat borta en gång till. Lite ojämnt, men jag tycker vi har hittat en bra nivå nu, tre raka segrar och det känns som att formen blir successivt bättre både för mig och laget. Det är positivt inför perioden som kommer nu att många, inklusive mig själv, börjar hitta någon slags toppform.

Vilka detaljer trycker Kim och Tolle på mest för ytterbackarna?
– Först och främst försvarsspelet och positionsspelet. Att man flyttar över, och fyller på så mycket man kan offensivt. Vänder spelet, tar hålet och går in i banan om det finns yta. Det är väl det.

Du har ju framförallt spelat med Haris framför dig på kanten men också en del med Joel, vad blir skillnaden?
– Det är två jättebra spelare med lite olika spetsegenskaper. Jag spelar lika bra med båda. Spelar jag med Joel så kanske jag inte kommer med runt varje gång eftersom hans spetsegenskap är att utmana en mot en och då kanske man snarare ligger och täcker. Med Haris blir det mer kombinationsspel, han kommer in i banan, jag går utanför eller så går jag in och han utanför.