Oliver Berg klar för DIF: ”En av Allsvenskans bästa poängspelare”

Djurgården vann dragkampen mot Malmö FF. 

Oliver Berg, 29, lämnar Kalmar FF för huvudstaden.

Annons

Djurgårdens intresse för poängstarke Oliver Berg har varit illa dold hemlighet. Nu är också norrmannen officiellt klar för Blåränderna. Berg ansluter på ett fyraårskontrakt, enligt Barometern till en kostnad av sju miljoner kronor.
– Djurgården visade intresse tidigt och jag fick känslan av att DIF ville ha mig för mina kvaliteter där jag ska vara med och bygga någonting framöver, vilket tilltalar mig. Nu har jag varit runt och hälsat på i Stockholm och det känns som ett enkelt val, en jättefin förening där jag har blivit mottagen på ett fantastiskt sätt av alla, säger Oliver Berg i ett pressmeddelande från Djurgården.

Under 2022 var Oliver Berg ett av Allsvenskans största utropstecken som falsk nia eller offensiv mittfältare i Kalmar FF. Nio mål och sju matcher blev det i rödvitt, vilket skapade intresse hos bland andra Malmö FF, enligt Sportexpressen. Men någon återförening med före detta tränaren Henrik Rydström blir det inte för Oliver Berg. Djurgården vann dragkampen och Bosse Andersson har kontrakterat en, enligt egen utsago, “av Allsvenskans bästa poängspelare”.
– Skickliga fotbollsspelare har alltid en plats i Djurgården och Olivers egenskaper kommer vi att ha stor nytta av, säger Bosse Andersson i Djurgårdens pressmeddelande. Det finns olika roller som han kan spela i men vi ska främst använda honom på ett sätt där hans offensiva kvaliteter kommer till sin fulla rätt.