Nyholm tränar inte med Djurgården – fast hemma i karantän

Djurgården riskerar att få klara sig utan Jesper Nyholm i slutet av den allsvenska säsongen. Detta efter att mittbacken sitter fast i hemmakarantän då sambon testats positivt för covid-19. 

Jesper Nyholm har inte tränat med Djurgården de senaste dagarna, detta på grund av att mittbacken sitter i karantän hemma i sin lägenhet. Klubben skriver på sin hemsida att Nyholms sambo fått konstaterad covid-19 och därför tar 27-åringen inga risker.

– Hon blev sjuk förra tisdagen. Direkt när hon blev sjuk berättade jag för Kalle (Barrling, naprapat Djurgården Fotboll). Sedan dess gäller isolering, berättar Jesper Nyholm.

Sambon mår sakta men säkert bättre och febern ska vara borta. Men paret fortsätter sitta isolerat i sin bostad.
– Vi får skippa kramarna, vilket är jobbigt, och hålla avstånd. Allt är på distans. Jag gör allt i köket. Om hon skulle röra något där eller i badrummet så desinficerar vi. Vi sover inte i samma säng, utan jag har tagit plats på en luftmadrass i ett annat rum, säger Jesper.

Det återstår tre omgångar av den allsvenska säsongen och Jesper Nyholm försöker trots sin situation att hålla uppe träningen för att vara redo när det är grönt ljus att börja träna med laget igen..
– Det blir lite rörlighet, mest baksida, samt löpning och intervaller i dag. Även styrka för ben. De har sagt att det är okej att gå ut, men att jag inte ska gå nära någon annan. Jag har fått hålla till i elljusspår och på en fotbollsplan i närheten av vårt hem.

Foto: Bildbyrån

Annons