Nyholm tillbaka i Allsvenskan: “Det har varit jobbigt mentalt”

Efter sju sorger och åtta bedrövelser var Jesper Nyholm tillbaka i Allsvenskan.
Nu känner mittbacken framtidstro. 

Annons

Det har varit en lång resa tillbaka till Allsvenskan för Djurgårdens mittback Jesper Nyholm. Mittbacken kom till Djurgården under sommaren 2020 efter en lång rehabperiod efter ett brutet ben, tvingades i januari i år ånyo till operation efter att en skruv i en stelopererad tå gått sönder.

I matchen mot IK Sirius var 27-åringen tillbaka i spel för första gången under 2021.
– Det känns hur bra som helst att vara tillbaka, säger Nyholm efter matchen. Alla i laget har stöttat mig och jag har talat om för dem hur nöjda vi alla ska vara som får vara här.

Hur upplevde du perioden som skadad?
– Det var jobbigt mentalt, det ska man inte sticka under stol med. Man vill vara på planen men får inte ens springa, då känns det tungt.

Under vårsäsongen har Hjalmar Ekdal och Jacob Une Larsson varit ytterst stabila i mittlåset. Hur har det känts att komma från skada och behöva slå sig in i ett så pass tryggt lag?
– Det har nog varit en trygghet, faktiskt. Hjalmar och Une har släppt in, vadå, sju mål? Det är väl minst i Allsvenskan om jag förstått det rätt. Det var inte som i fjol då Erik inte mådde så bra fysiskt och jag behövde hasta lite. Vi har kunnat ta det sakta men säkert.

Tio minuter efter att du kommit in släpper Djurgården in 4-1. Hur uppfattade du situationen?
– Jag pratade lite om det med Löfgren efteråt. Vi tappar boll på kanten och sen kommer Sirius på blindsida. Jag vet inte om det är så att vi slagit av lite, men noggrannare än så ska vi kunna vara.

Känner du dig begränsad efter skadorna?
– Lite begränsad i rörligheten förstås. Sedan har jag väl tappat minimalt med snabbhet. Det brinner till lite under tån ibland men det kommer och går och känns bättre hela tiden.

Vinsten mot Sirius befäste Djurgårdens position i toppen av Allsvenskan. Jesper Nyholm uppger att han känner sig hoppfull när han blickar fram mot säsongens fortlidande.
– Personligen vill jag bara komma tillbaka i bra skick och spela så mycket som möjligt. Och vad gäller Djurgårdens chanser i Allsvenskan tycker jag att de är jättestora. Vi kommer till lägen på olika sätt, vinner boll högt och spelar bra med när vi har bollen.