Nyholm snart fri från skada: ”Aktuell för spel i helgen”

Jesper Nyholm har missat Djurgårdens fem senaste matcher.
Men nu är mittbacken snart redo för comeback.
Under torsdagens träning tränade han som vanligt på Kaknäs.

Jesper Nyholm hann spela åtta matcher för sin nya klubb innan han åkte på en skada i benet. I en intervju med klubbens hemsida berättar han om hur hans kropp mår.
– Jag kommer tillbaka efter en liten överbelastning i benet, inte det jag skadat tidigare, utan det andra. Men nu är det bättre. Det har så klart varit jobbigt men lite bakslag får man räkna med efter den skada jag fått. Nu kör vi på med fortsatt full träning på fredag och sedan får vi ta det därifrån, säger han.

När Djurgården tränade på Kaknäs under torsdagen fanns mittbacken med på planen och tränade som vanligt. I en intervju med FotbollDirekt säger mittbacken att det mesta pekar på att han är redo för spel i söndagens match mot Hammarby.
– Om allt stämmer i morgon så är jag aktuell för spel i helgen, sa han till sajten igår.

Mittbacken fick frågan hur stora han bedömer att chanserna är för spel mot Bajen.
– 95 procent, så det är ganska kul. Jag körde sprints idag (läs igår) och det känns jäkligt bra. Det ska bli kul att se om allt håller i morgon för då är jag tillbaka.

Djurgården har det kämpigt på mittbackspositionen. Erik Berg och Alexander Abrahamsson är skadade, den förstnämnda fanns inte med på planen under torsdagen. Fredrik Ulvestad och Jonathan Augustinsson har turats om att vikariera som mittback bredvid Jacob Une Larsson.

Mittfältaren Emmanuel Banda fanns heller inte med i träning under torsdagen och lär inte komma till spel under söndagen.
– Banda fick en smäll i samband med matchen mot Ferencvaros och är ännu inte återställd. Men om allt går som det ska och det inte sker några bakslag finns en förhoppning om att han skulle kunna vara tillbaka inom snar framtid, säger naprapat Christian Andersson till hemsidan.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: ”Man får trolla med knäna” – åtta frågor till Järnkaminerna

LÄS MER: Bärkroth tillbaka från skada: ”Kommer in och visar kvalitet”

Annons