Musa om petningarna: ”De är inte tvungna att ge en förklaring”

Efter elva tävlingsmatcher har inte Musa Gurbanli gjort en enda start i år.

Någon förklaring till petningarna från Kim och Tolle har han heller inte fått, uppger han själv. 

Annons

I minut 80 fick Musa Gurbanli hoppa in i matchen mot Gais. Minuterna på plan var de första sedan bortapremiären mot IFK Göteborg och inte heller i cupen fick Gurbanli spela mer än två inhopp mot Skövde AIK och Nordic United.

– Det kunde varit bättre, men det var okej. Jag är aldrig nöjd med mina prestationer, även om jag spelar bra och gör mål. Jag borde ha gjort det bättre, säger Musa Gurbanli.

Sedan Deniz Hümmet anslöt till Djurgården inför säsongen har Musa Gurbanli haft det svårt att få speltid. Att anfallaren är missnöjd är uppenbart och i veckan skrev Sportbladet om att han tagit bort Djurgården ur sin instagramprofil.

– Det är tufft eftersom man alltid vill spela, särskilt i stormatcher och derbyn. Även om jag inte var i truppen höll jag mig redo, tränade med laget och individuellt. Jag försöker alltid vara redo.

Hur är relationen med Kim och Tolle?
– Den är okej.

Musa Gurbanli kom till Djurgården som ett hajpat nyförvärv efter att ha smällt in mål i den azeriska högstaligan. Men hittills har sejouren varit floppartad och någon förklaring till varför han petats ur både elvan och truppen har han inte fått av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, uppger han själv.

– Om inte de säger något kommer jag inte fråga något. Det är deras beslut och de är inte tvungna att säga något. Om de säger något är det bättre för mig som spelare, men om de inte säger något är det också okej, säger anfallaren.

Har du pratat med någon annan i klubben?
– Jag har pratat med Bosse och alla. De stöttar mig.

Vad ger de för förklaring?
– De kan inte ge några förklaringar, för det som händer på plan är tränarens beslut, ingen annans. Om de inte ger mig en förklaring, vilket de inte måste, då är det så.

För närvarande är de europeiska transferfönsterna stängda. Musa Gurbanli säger att han respekterar Djurgården och supportrarna, men stänger heller inte dörren till att lämna klubben i sommar.

– Jag kan inte säga något nu, för det är många matcher kvar. Men vi ska förstås sätta oss ner och prata om det i sommar. Även om vi sitter ner och nu och pratar om det, diskuterar det, kan vi inte göra något, för transferfönstret är stängt, säger anfallaren.