Gustafsson rasar mot utebliven straff: ”Sjukt trött på domarna”

Mjällby hade reducerat och jagade en kvittering då Viktor Gustafsson blev överkörd av Gustav Wikheim i straffområdet.
Efter den uteblivna straffen var Mjällbys mittfältare upprörd.
– Jag är sjukt trött på domarna som inte vågar döma mot storlagen, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Djurgården tog sin sjätte raka seger i Allsvenskan genom 3-1 på Strandvallen. Vinsten var rättvis men i andra halvlek hade Mjällby viss vittring efter att ha reducerat några minuter efter halvtidsvilan.

I det skedet avslossade Viktor Gustafsson ett skott som blockades av DIF-försvaret. I sekvensen efter skottet sprang Gustav Wikheim in i Gustafsson som gick i backen.
– Jag skjuter i väg bollen och kommer i en ganska bra fart. Men jag flyger baklänges, det talar ganska mycket om vilken kraft han kommer in med. Den är en solklar straff men vi fick inte den i dag, säger Mjällbys mittfältare.

Att det inte blev någon straff har med motståndet att göra, menar Gustafsson.
– Jag är sjukt trött på domarna som inte vågar döma mot storlagen. Det är inte ofta vi får några fördelar. Solklar straff i dag, samma 2021 när vi mötte Djurgården. Många gånger är det solklara straffar, men den är den enda jag får upp i minnet nu. Det är jävligt svårt att döma mot dem verkar det som, säger Gustafson.

Fotbollskanalen: Vad tror du att det beror på?
– Det är väl nervöst för klacken som står där borta, och allt som skrivs på internet eller något. Jag vet inte vad det är.

Mjällbys tränare Anders Torstenson var också upprörd efter matchen.
– Vi får inte med oss någon straff nu. Viktor Gustafsson blev överfallen efter sitt skottförsök efter en fast situation. Djurgården-spelaren är inte i närheten av bollen utan Viktor blev överkörd, säger han.