Melker Jonsson skriver lärlingskontrakt med DIF: ”En dröm”

Melker Jonsson har skrivit på ett lärlingskontrakt med Djurgården.
Den 18-årige mittbacken kommer från och med nu att träna med A-laget.
– En dröm och ett stort mål som jag har haft sedan jag kom till Djurgården, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Melker Jonsson har skrivit på ett två och ett halvt år långt lärlingskontrakt med Djurgården. Mittbacken, som är son till Mattias Jonson, har under säsongen tränat och spelat med P19-laget där han har gjort ett mål på tre matcher. Jonsson fyllde år i fredags.
– Det här var lätt den bästa presenten. En dröm och ett stort mål som jag har haft sedan jag kom till Djurgården. Sedan är det klart att det betyder lite extra med tanke på att pappa lyckades och trivdes otroligt bra i den här föreningen, säger han.

Djurgården har haft en smärre mittbackskris sedan Marcus Danielson såldes till Kina för 50 miljoner kronor. Jacob Une Larsson, Erik Berg och nyförvärvet Jesper Nyholm är de enda tillgängliga mittbackarna sedan Alexander Abrahamsson skadat sig. Det återstår att se vilken roll Jonsson får i DIF.
– Nu handlar det väl mest om att komma in i laget på ett bra sätt. Vill sedan Kim och Tolle ha mig på bänken eller i startelvan så kommer jag att göra det och vill de att jag ska spela i PA19 kommer jag att göra det. Det handlar alltid om att göra sitt bästa och även om det kan bli svårt att ta en plats i A-laget i år så kanske det blir läge nästa år.

Bosse Andersson om klubbens nya mittback:
– Melker har ju varit med och tränat med A-laget ute på Kaknäs under våren och haft en fin utveckling där han visat vad han går för. Så nu får han ett lärlingskontrakt där han fortfarande är tillgänglig för P19 men ambitionen är ju givetvis att göra Melker till en elitspelare och det har han alla förutsättningar för att bli.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: DOKUMENT: The great escape – Djurgårdens kvaldrama 2009

Annons