Maspalomasbloggen: Chili het som chili och året då DIF vann dubbeln

BLOGG: Lägrets varmaste dag hittills är till ända. En dag då en het spelare visade upp sig, het som chili.

Annons

För Edward Chilufya ser faktiskt väldigt spännande ut. 19-åringen kom till Djurgården förra vintern har fått sparsamt med speltid och därför är det få som har fått sig en uppfattning av honom. “Chili” påminner om en 10 000 meterslöpare i kroppsformen men är riktigt snabb på korta sträckor. Igår visade han även prov på oväntade egenskaper när han kom väldigt högt på ett inlägg och nickskarvade in bollen i krysset. Det är hård konkurrens i Djurgården, men Edward Chilufya har stärkt sina aktier under den här resan. Om du är osäker på hur hans namn uttalas är du inte ensam. Killarna som sköter DIF TV, Axel och Wille, lyckades fånga på film när Buya Turay går fonetikkurs.

Vi har lite kommit in i en rutin här i Maspalomas. Varje morgon vaknar jag och fryser, jag går upp och fortsätter frysa, tar på mig ett par jeans (för att det är kallt) och går bort till träningsplanen. Då blir det plötsligt jättevarmt. 20 minuter in i träningen kommer FotbollDirekts utsände, Casper Nordqvist, i shorts och T-shirt och hälsar med orden: “Du kör jeans idag igen?” Idag var det dock ett uruselt klädval.

Annons

När solen ligger på är det viktigt med vätska. En himla tur då att materialar-Matte är lika mån om min vätskebalans som han är om att samla in pulsmätare efter träningarna. Solkräm behövs också, och den tillhandahåller Pelle K, hedersledamoten ni vet. “Solkrämens Rolls Royce” sa han och räckte över tuben. Jag fick mig en historiegenomgång idag också: Djurgården är den enda föreningen som tagit “The Double”. Nej? tänker ni då. Jo, för Pelle syftar på att ta SM-guld i både hockey och fotboll samma säsong, någonting som Djurgården lyckades med 1955. Det skedde även någon annan gång på 50-talet, men det verkar som att 55-laget, med Sven Tumba i både hockeyn och fotbollen, gjort störst intryck på Pelle (som ni kan se glassa i solen på bilden högst upp).

Imorgon är det Djurgårdens första träningsmatch för säsongen och det ska bli intressant. Tolle berättade idag att alla tillgängliga spelare kommer få speltid, om ingenting oväntad händer. Hela intervjun med honom kommer att publiceras imorgon förmiddag. Imorgon är det även en annan viktig dag, nämligen Badji Deadline Day. Vi hörs då!