Manges derbyförbannelse fortsätter – nio matcher utan vinst

Magnus Erikssons dystra svit fortsätter.
På nio 08-derbyn har det inte blivit en enda vinst.
– Då blir det skönare nästa gång vi vinner, säger DIF-kaptenen efter 0-1 mot Hammarby i cupens semifinal.

Annons

Magnus Eriksson kunde ha fått rubrikerna i dagens match. Vid ställningen 0-1 i slutet av första halvlek fick Djurgårdens kapten drömträff från en position utanför straffområdet. Bollen gick i en nästan perfekt båge innan den retfullt studsade både i ribba och stolpe. För att göra det hela än värre nickade även Edward Chilufya i ribban på returen.
– Jag tror inte jag har varit med om tre ramträffar på mindre än två sekunder. Jag trodde den var inne. Det är en större bedrift att göra så än att sätta bollen, säger Eriksson efter matchen.

Även utöver ramträffarna skapade Djurgården mycket utan att få utdelning.
– Jag tycker att vi på det stora hela gör en jättebra match. Vi är påkopplade, styr spelet och skapar målchanser. Det är en sak som saknas idag och det är målen. Det är svårt att vinna fotbollsmatcher då. Men sett till helheten är jag jättestolt över vår prestation.
– Det är surt, det kändes verkligen som att vi hade dem. Det grinar oss lite i ansiktet idag, men på det stora hela är jag jättenöjd med vår insats.

Ni måste ha varit förberedda på hur det skulle se ut inför den andra halvleken, ändå kändes det som att ni hade svårt att driva upp tempot på egen hand?
– Om de faller ner med Mads Fenger i backlinjen så har de fyrtorn i backlinjen. Jag tycker ändå att vi kommer runt på kanterna, jag vet inte hur många inlägg som vi har. Med blandad kvalitet. Jag har några inlägg som bör gå in i boxen. Det är tillfälligheter. I det stora hela gör vi ett jätteförsök att vinna matchen men det vill sig inte.

Nio derbymatcher utan seger i Blåränderna?
– Ja, det är tufft. Det är inget jag tänker på, det är ett avslutat kapitel. Jag tycker att vi bör vinna idag och då får vi ta nya tag i Allsvenskan. Jag vill vinna oavsett om vi möter Brage eller Hammarby.

Fast det är speciella uppladdningar inför derbyn och du jagar fortfarande första segern. Nio matcher börjar bli ett långt facit?
– Ja, men då blir det skönare nästa gång vi vinner.

När blir det? 
– Nästa gång som vi spelar ett derby under våren, då hoppas jag att jag står som derbysegrare.