Mål i tre raka matcher – Buya Turay: ”Därför som jag är här”

Djurgården vann med 2-1 mot Göteborg efter ett sent avgörande av Mohamed Buya Turay.
Sierraleoniern har nu gjort mål i tre allsvenska matcher i rad.
– Jag är alltid på plats, säger 24-åringen efter matchen.

Annons

Det var pressat läge i Djurgården. 1-0-ledningen hade kvitterats trots att Göteborg spelade med tio man. Med med endast minuter kvar av matchen klev Mohamed Buya Turay fram och avgjorde till 2-1.
– Det var bra för laget och för klubben. Det var tre viktiga poäng, det känns bra, säger en lättad Buya Turay efter matchen.
– Ibland är ett mål ett mål så vi måste inte diskutera vilken typ av mål det är. Men jag är alltid på plats.
Målet var anfallarens tredje på lika många allsvenska matcher i den blårandiga tröjan. Turay är inte ett dugg förvånad över sitt målfacit.
– Det är därför som jag är här, säger han.
Förra säsongen låg Buya Turay i toppen av den allsvenska skytteligan innan han lämnade Dalkurd för Sint-Truidens i Belgien. Men kan han vinna skytteligan i år i stället? Det vill 24-åringen inte riktigt lova.
– Låt mig bara fortsätta mitt arbete och se vad som händer i slutet av säsongen.
Trots tre poäng satt segern långt inne för Djurgården. Tränaren Thomas Lagerlöf berömde gästerna på presskonferensen efter matchen samtidigt som han kritiserade sitt eget lag. Buya Turay är dock ganska nöjd med spelet.
– Insatsen var bra. Det var lite struligt och vi tappade bollen för mycket. Vi pratade i omklädningsrummet om att gå för det och det gjorde vi.
Tror du att ni tar revansch på Häcken efter cupförlusten?
– Jag ser fram emot träningen och hur det går. Jag vet att det inte kommer att bli lätt. Men vi ska åka dit och göra vårt bästa, precis som vanligt.

FOTO: Bildbyrån