Lucas Bergvall om formkurvan: ”Tillbaka på rätt spår”

Efter en stark inledning på säsongen sviktade Lucas Bergvalls form.

Men tillbaka på gamla jaktmarker stod han för en av årets bästa matcher, när Djurgården körde över BP. 

– Det känns jätteskönt att göra den här insatsen, säger talangen.

Annons

Lucas Bergvall trivs på Grimsta IP. I höstas blev det mål när DIF vann med 2–1 och i kvällens match stod han för en målgivande passning i 5–0-krossen, samt var inblandad i rejält mycket mer.

– Det är otroligt kul att få komma tillbaka. BP är klubben där jag växte upp. Nu är det inte långt kvar tills jag flyttar, så det känns kul, säger Lucas Bergvall.

5–0-segern är Djurgårdens hittills största i Allsvenskan. I halvtid stod det 1–0 till Blåränderna och sen kom islossningen. Deniz Hümmet gjorde hattrick och Tokmac Nguen petade in 4–0 i 80:e.

– Jag tycker att vi gör det bra, hela laget egentligen. Otroligt bra avslut från Deniz, summerar Lucas Bergvall.

Och den egna insatsen var han nöjd med. I år har Lucas Bergvall varit given i startelvan, men formen har dippat lite på slutet. Dagens insats satt där den skulle för talangens självförtroende.

– Som jag sa, det har varit mycket. Jag startade säsongen väldigt starkt och gjorde mycket poäng i Svenska Cupen. Sen började väl Allsvenskan hyfsat bra med två poäng på två matcher. Sen har det varit lite nedåt, och så är det ibland i fotboll. Det är mycket matcher och ibland har man sämre matcher, säger Lucas Bergvall.

– Så är det ibland. Det är fotboll. Jag avslutade förra säsongen väldigt bra. Började lika bra nu. Det kan vara tufft, absolut, men så är det.

Riktas mer fokus mot dig för att du har sålts för stora pengar, tror du?
– Absolut, det skulle jag säga.

Hur hanterar du det?
– Det är som det är. Jag försöker att inte fokusera på det, utan på att spela och göra mitt bästa.

Lucas Bergvall förklarar formkurvan med att han missade viktiga träningsveckor i januari, när fokus låg på att göra klart med en utländsk klubb. Sedan slängdes han in i intensivt matchande, vilket var påfrestande fysiskt.

– Det känns jätteskönt att göra den här insatsen. Det har varit mycket matcher, många och tuffa matcher. Det känns jätteskönt att vara tillbaka på rätt spår.

Har det varit krävande, fysiskt?
– Det har det absolut, tror jag. Jag har inte lirat så här mycket någonsin, tror jag. Det är bara att vänja sig, för det kommer inte bli mindre! säger Lucas Bergvall.