Lucas Bergvall kritiserar Blåvitt: “På gränsen att man får en skada”

Tuffa närkamper, spel med en man mer och mål på hörna.

Lucas Bergvalls allsvenska premiär blev en trevlig sådan. Trots det uppger han att Göteborgs fysiska spel drog åt det vårdslösa hållet.

– Det var på gränsen att man får en skada, säger Bergvall till Fotbollskanalen.

Annons

Matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården blev en tuff sådan. Redan i minut 27 visades Blåvitts Kolbeinn Thordarson ut efter sin andra varning och Lucas Bergvall menar att motståndarnas fysiska spel låg farligt nära den berömda gränsen.

– Det är många fula tacklingar och många som är på gränsen, säger Bergvall till Fotbollskanalen.

Då den kommande Premier League-spelaren närmar sig en flytt till Tottenham i sommar menar han att han inte gick in fullt i varje duell. Detta för att minska risken för skador.

– Man får lära sig att inte gå in i varje duell till hundra procent. Men så är fotbollen, det är tufft, men på gränsen var det absolut, säger han och fortsätter.

– Det är klart att det är en fotbollsmatch och då kommer det att komma tacklingar. Men det är på gränsen att man får en skada och blir borta. Så det är inte kul.

Trots många tuffa dueller i matchen stod Djurgården för en stark insats då man vann med 1-4 på Gamla Ullevi. En av Djurgårdens fyra målskyttar var 18-åringen Lucas Bergvall som stångade in DIF:s andra mål, på en hörna.

– Det var en bra slagen hörna av Leach och jag har utvecklat mitt fysiska spel. Jag är uppe på 80 kilo nu, någonting. Det är mycket på ett år, säger han till Fotbollskanalen.

Nästa match för Djurgården är på Tele2 arena då man tar emot BK Häcken på måndagskvällen. Detta innebär även hemmapremiär för Blåränderna där storpublik väntar.