Lagerlöf tar Sabovic i försvar: ”På rätt sida gränsen”

Besard Sabovic borde ha visats ut, tycker Andreas Alm.

Thomas Lagerlöf tar sin spelare i försvar.

– Han är med marginal på rätt sida gränsen, säger Thomas Lagerlöf.

Annons

Djurgården tog tre poäng i omstarten. Det första målet gjordes av Deniz Hümmet och det andra av Tobias Gulliksen, innan Besard Sabovic fastställde slutresultatet till 3–1 på frispark i 68:e minuten.

– Väldigt nöjd med resultatet. Det är en tuff uppgift att komma hit och mtöa ett lag som haft en kämpig vår och kommer tillbaka från uppehållet med stärkt självförtroende och ny tro på vad de sysslar med. 3–1 hade jag tagit på förhand alla dar i veckan. I första halvlek är vi lite för slarviga, tappar lite för mycket boll, där hade Norrköping kunnat såra oss. Det är bättre balans i andra halvlek. Sen gör vi tre fina mål, väldigt fin kvalitet på tre målen, säger Thomas Lagerlöf.

Det kändes som att ni hade bra variation i anfallen, hade du samma känsla?
– Ja, det var inget fel på anfallen, det var snarare att vi inte satte så många bollar i mål. Det är några tekniska missar som gör att det hackar för mycket. Annars var det bra variation. Kanske att vi borde ha satt fler bollar bakom Norrköpings backlinje, för det blev farligt när vi väl gjorde det.

I matchen fick också Peter Therkildsen spela från start, för första gången i Djurgården.

– Bra insats. Hade han haft lite bättre tajming i luften så hade han gjort mål också. Nej, det var en stabil och bra insats, säger Thomas Lagerlöf.

Men i mest centrum stod förmodligen Besard Sabovic. Mittfältaren drog på sig ett gult kort i 28:e och var inblandad i en situation där han i slutet av andra halvlek riskerade att visas ut, efter att ha riktat ett slag mot Pekingbacken Daniel Eid. Den situationen var Andreas Alm, IFK Norrköpings tränare, irriterad på.

– Jag har sett på bilder efteråt att domaren inte tittar åt det hållet, men eftersom han redan har ett gult hoppades jag att han skulle få ett andra. Han ramlar på marken och slår Daniel mellan benen. Ser domaren det är det ett andra gult kort, säger Andreas Alm.

Thomas Lagerlöf är av en annan uppfattning.

– Han låg på gränsen efter sitt gula kort, så vi pratade i pausen om att spela lugnt och fint. Sen höll han sig med marginal på rätt sida gränsen. Idag var han en av våra bästa om inte den bästa. Han har en tendens att ha lite för många skott som går över, men om han får dem under ribban finns det chans att det blir mål, säger Thomas Lagerlöf.