Lagerlöf nöjd trots förlust: “I första halvlek dominerar vi fullständigt”

Maspalomas.
Det blev förlust för Djurgården i årets första match. Men trots det är “Tolle” nöjd efteråt.

– Utifrån förutsättningarna gör vi väldigt mycket bra.

Annons

Uppskattningsvis ett 30-tal Djurgårdssupportar hade hittat till Estadio Municipal De Maspalomas för att se Djurgårdens första träningsmatch för säsongen, och med det Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs första match som Djurgårdstränare. Och de fick se ett Djurgården som tog kommandot direkt. Tremannamittfältet bestående av Jesper Karlström, Kevin Walker och Besard Sabovic höll ställningarna i första halvlek och hittade ofta fram med bollar till någon av de tre anfallarna Bärkroth, Buya Turay eller Chilufya. Det var speciellt den sistnämnde som skapade mycket på egen hand. “Chili” visade ofta prov på sin hisnande fart och fina teknik. Om bara Kevin Walker hållit skotten nere hade han kunnat bli tvåmålsskytt tack vare sin snabbe ytter.

Djurgården dominerade men det var Kristiansund som tog ledningen i slutet av första halvlek. Ett inlägg från höger som en Kristiansundspelare kom högst på och PK Bråtveit i Djurgårdsmålet var chanslös. I andra halvlek gjorde Kim och Tolle fem byten, bland annat gick Bärkroth och Chili ut, och med det tappade Djurgården mycket i sitt spel. Aliou Badji fick ett friläge som han sjabblade bort och Radetinac fick ett bra läge från nära håll, men bollen ville inte in. Trots förlust i debuten är Thomas Lagerlöf nöjd efter matchen.
– Utifrån förutsättningarna gör vi väldigt mycket bra. Vi pressar bra i första halvlek och skapar massor av målchanser. Vi borde göra ett par mål och gör åtminstone ett som är mål (Buya Turay avvinkad för offside i första halvlek). Flera spelare som visar bra individuell skicklighet och försöker förhålla sig till varandra. Sen finns det lite saker att rätta till när vi får film på det hela, säger “Tolle”-
Dagen innan berättade Tolle i en intervju med Fotboll Sthlm att han var nyfiken på att se hur det kollektiva presspelet skulle fungera. Svaret: över förväntan.
– Vi vann ju boll högt enormt många gånger och även när vi tvingar dem att slå längre bollar så plockar vi upp det allra mesta. I första halvlek dominerar vi fullständigt. Det är tydliga signaler i pressen. När någon ger en tydlig signal så är det lätt för övriga att läsa av och fylla på i pressen, så det tyckte jag var jättebra. Även djupledsspelet var väldigt bra i första halvlek.

Annons

Den här matchen var första gången som tränarna fick en möjlighet att samla in rörligt material på sitt lag. När de gått igenom filmen kan de sedan göra en bättre bedömning av vad som måste jobbas mer på, men Tolle tycker sig ha en del frågor redan nu.
– Vi blir lite ivriga ibland i försvarsspelet. Vi vill vinna bollen lite för tidigt istället för att vänta in och vinna bollen fem sekunder senare istället. I anfallsspelet finns det lite saker vi vill bli bättre på, självklart. Vi måste få lite tydligare etableringsspel när vi behöver det och snabbare omställningar när det behövs. Men det var studsigt och svårt idag.
Någon spelare som imponerade extra?
– Chili var ju briljant i första halvlek.

Några supportrar hade hittat till arenan denna eftermiddag.