Lagerlöf nöjd efter segern: ”Vi är stabila och vinner rättvist”

Djurgården vann mot BK Häcken efter en stark insats.
Thomas Lagerlöf tycker att Djurgården är inne i en bra form. 
– Stabiliteten har varit på plats i ett par omgångar nu, säger han på presskonferensen efteråt.

Annons

Djurgården vann mot Häcken med 3-1 efter två mål av Kalle Holmberg och ett klackmål signerat Erik Berg. Thomas Lagerlöf var nöjd med segern men tyckte att de första 20 minuterna lämnade mer att önska.
– Vi är stabila och vinner rättvist. Första 20 minuterna håller vi division 4-klass och ger bort bollar till höger och vänster. Då blir det svårt att spela fotboll, speciellt mot lag som Häcken. Avslutningen på första var riktigt bra och i andra försöker vi vara stabila och inte bjuda på något. Efter 3-1 tycker jag att det är relativt stabilt och på det stora hela är på det stora hela var det en stabil och bra insats.
– Toppat med individuella prestationer som vi behöver. Det har tjatats om att vi gör för lite mål, ibland behöver man sparka in målet i krysset och inte inte skjuta upp den på läktaren. Eriks mål är också ett typiskt mål. Han har har en näsa för att att vara på rätt plats.

Djurgården har nu tre raka matcher utan förlust och Lagerlöf tycker att laget har hållit en stabil nivå de senaste matcherna.
Vi känns stabilare nu, spelarna är starka fysiskt och orkar med matchandet. Vi vet att vi är stabila och orkar gnaga på, och ju tröttare motståndare blir desto enklare blir det att skapa målchanser. Stabiliteten har varit på plats i ett par omgångar, i övrigt får vi hoppas att det blir bättre och bättre vartefter vi spelar.

I nästa match får Djurgården klara sig utan Erik Berg och Jesper Karlström som tog sina fjärde varningar för säsongen och missar därmed nästa match mot Varbergs BoIS.
Vi vill aldrig ha avstängningar, men man vet att de kommer. Två på en gång ska vi kunna hantera. Det är ändå tätt matchande på fyra veckor nu, det är inte mer än två samtidigt och vad vi vet har vi inga skador. Då ska vi kunna hantera det. 

Foto: Bildbyrån

Annons