Lagerlöf: ”När vi har slängt in Emir har vi tappat bollinnehavet”

Djurgården tryckte på med massor av inlägg.
Ändå fick nickspecialisten Emir Kujovic bara en kvart på planen i derbyt.
– Emir har en bakgrund där han knappt tränat en vecka i sträck under hela året, säger Thomas Lagerlöf efter förlusten med 0-1 mot Hammarby.

Annons

Kalle Holmberg har visat storform under året första månader, men mot Hammarby i cupsemin gjorde Djurgårdens anfallare en blek insats i sin roll som nia. Trots det och DIF:s underläge dröjde det till minut 74 innan straffområdesspecialisten Emir Kujovic ersatte honom. Att Djurgårdens tränare inte agerade tidigare i den inläggstäta andra halvleken motiverar Thomas Lagerlöf med att han var rädd att laget skulle tappa initiativet.
– Vi har diskuterat det tidigare. I matcherna där vi har slängt in Emir har vi tappat bollinnehavet direkt. Hammarby är så pass skickliga. När man har ledningen behöver man inte ha bollen, men när man ligger under så behöver man få tag på bollen också, säger Lagerlöf och fortsätter:
– Men visst, vi kanske kunde ha bytt in honom lite tidigare då han var så pass överlägsen.

Djurgårdens tränare berättade också om Kujovics problematiska försäsong.
– Emir har en bakgrund där han knappt tränat en vecka i sträck under hela året, han ska orka också och inte gå sönder.

Under sin första höst i Djurgården, 2019, gjorde Kujovic fyra mål och tre assist trots liten speltid, medan det i fjol bara blev fem mål över hela säsongen. I årets cupspel blev det tre mål för 32-åringen.