Lagerlöf inför enda matchen innan cupen: ”Vi tror på vårt upplägg”

Imorgon möter Djurgården Brann på Tele2 arena. Mötet blir lagets enda träningsmatch innan cupen drar igång.
– Vi tycker att det här upplägget känns bättre, säger Thomas Lagerlöf till Fotboll Sthlm.

Annons

Till skillnad från AIK och Hammarby har Djurgården valt att bara spela en träningsmatch innan tävlingssäsongen drar igång. Man gjorde samma sak inför förra säsongen och Thomas Lagerlöf ser positivt på upplägget.
– Vi tror på vårt upplägg att träna bra innan vi ger oss in i matchandet. Man kan göra på olika sätt, vi har testat båda men vi tycker att det här känns bättre, säger han.

Laget kom förra veckan hem från träningslägret i Sydafrika där man tränat både taktik och fys. Under fredagen genomförde laget en stängd träning på konstgräset på Tele2 arena.
– Vi har haft ett genomgående högt tempo och haft hög kvalité på träningarna. Vi ligger definitivt så långt fram att vi är redo för match, säger Lagerlöf.

Inför matchen har över 4000 biljetter sålts. Efter en månads träning är nu ”Tolle” sugen på att se laget spela match igen.
– Vi har tränat bra och vi känner oss väl förberedda. Det ska bli kul att kunna kolla på matchbilder efteråt, säger Lagerlöf.

Som vanligt i försäsongsmatcher kommer det bli en hel del byten. Lagerlöf berättar att samtliga spelare som är tillgängliga kommer att få chansen att visa upp sig. De enda som inte medverkar i träningsmatchen är Erik Berg, Alexander Abrahamsson och PK Bråtveit.

Vad har du för förväntningar på matchen?
– Brann är ett lag som ska vara med och slåss i toppen. Jag hoppas att vi visar att vi tycker det är roligt att spela match. Att vi är kollektiva och driver upp tempot i matchen.

Foto: Bildbyrån