Lagerlöf: “Elfsborg är bättre i alla avgörande moment”

En 0–4-förlust var inte vad Djurgården hade räknat när Elfsborg kom på besök.

Efter matchen var Thomas Lagerlöf besviken på insatsen.

Annons

Djurgården hade chans att hänga på topptrion vid vinst mot Elfsborg idag, men redan efter 20 minuter ledde gästerna med 2-0. När Thomas Lagerlöf mötte pressen efter matchen hade han inte mycket positivt att säga om sitt lags insats.

– Elfsborg är mycket bättre än oss idag. Vi kommer in helt snett från början. Elfsborg är väldigt bra men vi är för passiva. De plockar upp alla andrabollar, vi sover på inkast och kommer sent på allting. Vi ligger under redan efter tre minuter men blir bättre i spelet efter ett tag och börjar hitta rätt. Sen kommer en straff som inte bättrar på vårt läge, trots att spelet är bättre än i början. Men Elfsborg är bättre i alla avgörande moment, säger Lagerlöf.

Vid seger hade topp tre placeringarna varit inom räckhåll för Djurgården, men nu ser det tuffare ut. Tolle vill dock inte ge upp hoppet än.

– Vi tittar inte så hårt på tabellen, vi försöker ta tre poäng varje match. Men nu får vi fokusera på torsdag och måste göra något riktigt bra då om vi ska fortsätta och göra en anständig säsong av detta. Man spelar match varje vecka, ibland går det emot och då blir hur man hanterar det avgörande.

Rami Kaib och Musa Gurbanli var två av spelarna som hade flest blickar riktade mot sig under dagens match. Den förstnämnda startade för första gången i djurgårdströjan medan Gurbanli hoppade in i andra halvlek.

Så här säger Lagerlöf om deras insatser:

– Båda hade nog önskat sig roligare debuter än att förlora med 0-4. Kaib har en otrolig arbetskapacitet och jobbade på bra hela matchen. Vi var lite oroliga för hur det skulle se ut fysiskt eftersom han inte har spelat på länge, men det såg väldigt bra ut. Det kommer bli bättre framöver, det föll inte på honom idag utan det var en kollektiv svag insats.

Tolle fortsätter:

– Det var kul att Gurbanli fick ett varmt mottagande. Han såg bra ut och visade att han har det vi scoutat och sett. Vi hoppas att det kommer bli en bra tid för honom i DIF framöver.