Lagerlöf: ”Det blir en helt annan tillställning än på hemmaplan”

För bara några veckor sedan slog Djurgården IFK Göteborg med 3–0.

Men den segern tillskriver inte Thomas Lagerlöf något större värde när lagen möts i den allsvenska premiären.

– Vi har inte slagit dem särskilt många gånger på nygamla Ullevi, säger DIF-tränaren.

Annons

Djurgårdens allsvenska säsong 2024 börjar på Gamla Ullevi. Klockan 14:00 ställs laget mot IFK Göteborg på bortaplan, ett motstånd som Djurgården inte bortaslagit på de tre senaste försöken.

– Tufft så klart. Alltid tufft att möta Blåvitt borta, men å andra sidan jävligt häftigt. Utsålt och alltid bra tryck, så det kommer bli en häftig premiär, säger Thomas Lagerlöf.

Djurgården har inte slagit IFK Göteborg på bortaplan på de tre senaste försöken. På Tele2 brukar det gå desto bättre. Där har DIF tre raka segrar mot Blåvitt. Den senaste kom i cupen och slutade 3–0.

– Ja, men det var hemma på Tele2 framför vår publik. Det blir en helt annan match än där nere. Men det var bra att få spela 120 minuter gräsmatch på Friends. Det känns bra att vi har spelat på gräs redan.

Vilken värde tillskriver du att ni slog dem med 3–0?
– Vi har mött dem, så vi har sett spelarna på nära håll och duellerat med dem. Alla segrar bygger självförtroende, sen gjorde vi ingen perfekt match men det var en bra tävlingsmatch som gällde gruppsegern och det var på riktigt.

Spelaromsättningen har varit stor i IFK Göteborg i år, med sju nyförvärv under vintern. I cupmatchen tyckte Thomas Lagerlöf att laget var “lite bolltryggare” än under fjolåret.

– Ett lag som håller på att förändras lite från förra året. Vet inte när Askou kom in, men det var väl förra sommaren. De är lite lika AIK i det att de håller på att ta något vidare som de började med förra året. Sen har de lite sena spelare in, men att gissa startelvor fokuserar vi inte på.

Har du följt dem sedan dess?
– Ja, men det är farligt att gissa för mycket. De spelade en träningsmatch mot Hammarby och en mot Sarpsborg, det är inte samma sak som en tävlingsmatch.

Finns det någon risk att ni underskattar dem efter cupsegern?
– Nej. Vi har inte slagit dem speciellt många gånger på nygamla Ullevi, så vi vet att det kommer vara en helt annan tillställning där nere.