Lagerlöf: “De har boll i ofarliga ytor – vi är bättre på allt annat”

Djurgården slog Malmö med 2-0. 

Enligt Thomas Lagerlöf var hans lag bättre på det mesta.

Annons

2-0 blev slutresultatet när Djurgården tog emot Malmö FF på måndagen. Oskar Fallenius gjorde 1-0 efter tio minuter innan Haris Radetinac satte spiken i kistan i andra halvlek. På presskonferensen efter matchen var Thomas Lagerlöf märkbart nöjd och såg det som en av säsongens bästa djurgårdskvällar.

– Det var en härlig fotbollskväll mellan två bra fotbollslag. Fullsatta läktare, högt tempo och ett väldigt bra resultat för vår del. Det var den klart bästa fotbollsmatchen Djurgården varit involverat i den här säsongen tror jag, säger Tolle.

Efter Djurgårdens 1-0-mål tog Malmö över men de heta chanserna lyste med sin frånvaro. Trots närmre 70 procent bollinnehav för gästerna tyckte djurgårdstränaren att hans lag hade full kontroll.

– Malmö är skickliga och håller i bollen, men sett över 90 minuter har de bara boll i ofarliga ytor. Jag tycker vi är bättre i allt annat. Sen finns det perioder vi inte är nöjda med, speciellt inledningen på andra halvlek. Så det finns fortfarande skönhetsfläckar men det är väldigt många bra prestationer mot ett väldigt bra fotbollslag. Det är inte bara att gå ut och spöa Malmö med 2-0 utan då krävs det att alla levererar på högsta nivå.

Fallenius mål innebar hans första i Allsvenskan. Förlösande för 21-åringen, tror Tolle.

– Han var bra idag. Jag tror det kändes skönt för honom att sätta dit den. Han har gjort bra insatser tidigare men bränt lägena, så nu fick han ta sig in och göra mål. Han har tränat bra senaste tiden och det brukar ge utslag. Han har blivit mycket bättre på försvarsspelet också, det är väl egentligen det han förbättrat mest sedan han kom till oss. Han har det grundläggande för att bli bra på fotboll. En vilja att alltid bli bättre och han springer mest av alla. Dessutom är massor av de meterna i hög fart.