Kujovic på plats: ”Jag är alltid i Allsvenskan för att vinna guld”

Emir Kujovic är på plats.
Djurgårdens nyförvärv kommer att gå rakt in i en allsvensk toppstrid.
– Det har inte varit avgörande för mitt klubbval, men det är klart att det har spelat in att Djurgården är i toppen. Det är där jag vill vara, säger anfallaren till Expressen.

Annons

Djurgården vann mot AFC Eskilstuna med 3-0 vilket innebar att de befäste serieledningen med tio omgångar kvar. I fortsättningen kommer de dessutom ha tillgång till Emir Kujovic, 31, som skrev på i sista stund innan övergångsfönstret slog igen. Nu är anfallaren på plats i Stockholm.
– Jag fick ett väldigt bra intryck av tränarna. Både deras sätt att se på mig, hur de vill använda mig. De känner mig, de vet vad jag är för spelare. Det är viktigt när man kommer till en ny klubb att tränarna vet hur de vill använda dig och vill ha dig. Men även allmänt, jag fick ett väldigt trevligt intryck av alla som jag träffade där. Deras intresse var väldigt genuint. Det kändes rätt i magen, säger Kujovic till Expressen.

Anfallaren, som gjorde blott en match i Düsseldorf reservlag under säsongen, är osäker på fotbollsformen just nu.
– Det är nästan så att man inte vet själv. Jag har tränat på väldigt hårt. Försäsongen i Tyskland är tuff, men jag har inte spelat många matcher. Mest träningsmatcher. Så jag känner mig fysiskt bra och har inga skador. Jag kommer att gasa på rejält. Sedan får vi se hur det blir med matcher. Jag ska prata med tränarna om det.

När Kujovic gör sin debut är än så oklart. Men anfallaren ser fram emot att kastas rakt in i hetluften när det väl gäller.
– Det är där jag vill vara. Jag är alltid i allsvenskan för att vinna guld, säger han.

Foto: Bildbyrån