Kritik mot Ademi: ”Han spelar bara för sig själv och det duger inte”

Djurgården vann med 4-1 mot Kalmar FF och nyförvärvet Albion Ademi hade en boll i stolpen.
Men finländaren byttes ut i paus och fick kritik efter matchen.
– Han spelar skolgårdsfotboll, säger Thomas Lagerlöf enligt Fotbollskanalen.

Annons

Albion Ademi är ett av Djurgårdens mest hypade nyförvärv inför säsongen. Mot Kalmar FF startade 21-åringen i sin favoritposition som vänsterytter. Ademi hade bland annat en frispark som gick i stolpen, men i paus blev han utbytt trots att DIF hade gått upp till 3-1.

Efter matchen förklarade tränaren Thomas Lagerlöf varför.
– Han spelar skolgårdsfotboll. Han spelar inte med Djurgården. Han spelar bara för sig själv. Det duger inte, säger Lagerlöf.
– Man måste sätta upp sina kompisar i bra lägen. Man kan inte bara dribbla ensam mot tre. Man måste spela för laget. Men det är okej, vi släpper ut honom och så utvärderar vi efteråt. Då har det gått lite framåt. Det är så det går till. Han har haft en fri roll i Mariehamn där han sprang runt och gjorde precis vad han ville. Här måste han spela ihop med de andra i laget. Spelarna förväntar sig vissa saker av sina lagkompisar. Men det går framåt.

Albion Ademi svarar ödmjukt på kritiken.
– Jag förstår. Det är lite mitt sätt att spela. Men jag gör så klart allt jag kan för laget. Jag försöker göra så att vi vinner som ett lag, men jag förstår vad han menar. Jag behöver hitta rätt i vilka situationer jag ska passa och dribbla. Det är det jag försöker lära. Alla lag och tränare har olika sätt att spela på. Jag behöver bara anpassa mig, säger han till Fotbollskanalen.

LÄS MER. ANALYS: Holmberg och ”Chili” briljerade i storsegern mot Kalmar