Kingsley Sarfo utvisades – kan ställas mot sina gamla tränare

Om Djurgården tar sig vidare i Europakvalet kan cypriotiska Apoel stå för motståndet.
Isåfall lär den våldtäktsdömde Kingsley Sarfo möta sina före detta tränare – fast bara i den ena matchen.

Annons

Imorgon väntar Sepsi i returmatchen av Europa Conference League-kvalets tredje omgång för Djurgården. Med 3-1 i ryggen från bortamötet ser det lovande ut för Djurgården att nå playoff.

Där väntar antingen Kizilzar från Kazakstan eller Apoel från Cypern. I den senare klubben spelare Kingsley Sarfo som när han tillhörde i Sirius leddes av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Under tiden i Uppsalaklubben dömdes Sarfo för våldtäkt mot barn, vilket ledde till att han blev utvisad från Sverige i tio års tid.

Sarfo kan alltså inte spela på Tele2 arena om Apoel och Djurgården ska mötas.

På presskonferensen inför morgondagens match fick Thomas Lagerlöf frågan av Fotbollskanalen om hur de vore att återse Sarfo hos motståndarna.
– Det är ingen skillnad mot att möta andra, det är mer att man vet lite mer om en spelare i motståndarlaget i så fall… men nu går vi händelserna i förväg, vi ska fokusera på matchen i morgon, säger han.

Fotbollskanalen: Ni hade honom i Sirius där han var en viktig spelare, sedan hände det som hände och han dömdes – skulle det vara positiva, negativa eller blandade känslor?
– Det har jag inte tänkt på över huvud taget. Det får vi ta den dagen vi har tagit oss så långt.

På presskonferensen bekräftade Lagerlöf mer eller mindre att Besard Sabovic kommer ansluta till Djurgården, vilket Expressen skrev om igår.
– En bra kille som är en del av den här gruppen sen gammalt. Han har tränat med oss ett tag. Skicklig fotbollsspelare. En typ som kan spela på alla roller på vårt mittfält, men som är en mer naturligt balanserande mittfältare, där vi egentligen kanske bara har haft Rasmus Schüller tidigare. Så vi får fler alternativ och en väldigt bra fotbollsspelare som har utvecklats ytterligare sedan han var här senaste vändan, säger Lagerlöf.