Kim Bergstrand: ”Kan närma oss Malmö FF om det vill sig väl”

Djurgården ligger tvåa i Allsvenskan inför matchen mot Falkenbergs FF.
Kim Bergstrand har ännu inte släppt hoppet om en guldstrid.
– Med ett bra resultat så närmar vi oss den enkla målsättningen, men vi kanske även kan närma oss Malmö FF också om det vill sig väl, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Djurgården tog en viktig seger mot BK Häcken i veckan. Imorgon väntar ett möte med bottenlaget Falkenbergs FF på bortaplan. Tränare Kim Bergstrand hoppas att de regerande mästarna kan hänga på Malmö FF i guldstriden.
– Vi ser fram emot uppgiften och det ska bli kul nu under de fem sista omgångarna. Det är väldigt spännande och med ett bra resultat så närmar vi oss den enkla målsättningen, men vi kanske även kan närma oss Malmö FF också om det vill sig väl, säger han.

Djurgården har under hösten varit inne i en tuffare period och åkte ur Europakvalet samtidigt som man under slutet av oktober bara tog en seger på nio matcher. Nu har laget hittat tillbaka till formen och Bergstrand är inte förvånad.
– Framgång föder framgång och gör man hyfsat mycket rätt över tid så får man ofta betalt. Är man ihärdig och jobbar hårt får man ju ofta resultat om det finns någon form av grundkvalitet, vilket jag även tycker att vi visat under den perioden då det blev mindre poäng. Det går att analysera det här mycket djupare än så men det är en förenklad förklaring.

Falkenbergs FF har bara tagit en seger på de senaste 13 matcherna i Allsvenskan, men tränaren underskattar inte motståndet.
– Det ser ju ut som det gör just nu för dem. Men det är ett väldigt ärligt lag som jobbar hårt och har accepterat läget där de tar sina skalper med jämna mellanrum. De får kanske inte kontinuitet i segrarna men däremot är de ju med hela tiden och faller sällan igenom.
– Det är så klart väldigt annorlunda att spela i spöregn nere på Falcon jämfört med att möta Häcken på Bravida. Men det ska vi ha med i beräkningarna och de brukar ha en bra matta därnere, sedan får vi se hur det blir med nederbörden. Vi kommer att anpassa oss till det också.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Hedstigen: Så är Stockholmsklubbarnas chanser i Europa 2021

LÄS MER: ”Jag älskar och brinner för DIF” – Fotboll Sthlm möter Mange Eriksson

Annons