Kim Bergstands hyllning till Vasyutin efter segern: “Otroligt stabil”

Djurgårdens nya målvakt Alexandr Vasyutin höll nollan i sin första allsvenska match.
Efter 2-0 mot Elfsborg hyllade tränaren Kim Bergstrand ryssen. 

– Han var följsam, kommunikativ och bra på alla sätt, säger han till Discovery efter matchen.

Annons

Ett av Djurgårdens många nyförvärv är målvakten Alexandr Vasyutin som plockades in från Zenit. I premiärmatchen mot Elfsborg fick ryssen hålla nollan och stod för ett par fina räddningar. Tränare Kim Bergstrand var inte sen med att hylla 26-åringen.
– Han var otroligt stabil. Vi sa det: om Elfsborg gör mål kommer det inte att hänga på honom. Han tog det han skulle och kanske något mer. Han var följsam och kommunikativ, bra på alla sätt. Han är cool, säger tränaren.  

Elfsborg stod för en bra insats och skapade flera bra lägen. I luftrummet såg det stundtals skakigt ut kring målvakten men Bergstrand kände sig trygg.
– Han har ju knappt fått göra några räddningar de matcher han har stått tidigare. Idag fick han göra det och det är ju viktigt när inte vi är på topp. 

Djurgårdstränaren var även nöjd med att lämna Borås och premiärhelgen med tre pinnar i bagaget.

Det var skönt. Vi gör inte någon kanonmatch men vinner ändå ganska stabilt. Vi har en grundkvalité och får kanske inte ut det vi vill av matchen men lyckas ändå anpassa oss efter förutsättningarna att Elfsborg är ganska bra. Vi får bra bett när vi tar in Jesper (Löfgren) och efter det känns det ganska lugnt, säger han. 

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Stabil insats gav tre poäng till Djurgården – DIF-betyg efter segern