Kevin Walker skadad: ”Deltar inte i kollektiv träning just nu”

Kevin Walker har problem med en baksida som håller honom borta från träning.
Mittfältaren tränar enskilt under veckan men ska vara tillbaka i fullt spel nästa vecka.  
– Vi tar en extra säkerhet, säger Thomas Lagerlöf till Fotboll Sthlm.

Annons

I torsdags genomförde Djurgården matchspel för första gången på länge. Laget har dessutom nyligen gått över till att träna på gräs under tiden konstgräsmattan på Kaknäs byts ut. Större delen av truppen är i full träning, men inte alla.
– Vi har några spelare som missat några träningar med känning eller lättare förkylning, men inga stora grejer, säger Lagerlöf och fortsätter:
– Kevin (Walker) har haft lite problem med en baksida ett tag. Just nu är han inte med i kollektiv träning. Det är mest som en extra säkerhet, hade det varit match till helgen hade vi nog kunnat stressa in honom lite men nu tar vi extra säkerhet. Nästa vecka ska han vara tillbaka i fullt spel igen.

Laget har nyligen börjat spela över större ytor i takt med att fler spelare är tillbaka i full träning.
– Vi körde lite längre spelperioder för första gången, vi har blivit lite fler på träningarna och kunnat köra tio mot tio. Jag tyckte att det såg bra ut, spelarna var lite slitna dagen efter bara, det var första passet på gräs också.  Vi är ju inte vana att spela på gräs eller vid tempot i matchspel.

Under fredagen lämnade Folkhälsomyndigheten beskedet att ett beslut om starten av Allsvenskan kommer dröja till början av juni.
– Det var väl ganska väntat. Vi lägger inte så mycket energi på det. Vi fokuserar på att träna fotbollsspelarna.

Thomas Lagerlöf säger att Djurgården är redo att spela om ligan skulle dra igång imorgon. Men det återstår en del innan laget är i toppform.
– Fysiskt är vi okej tror jag. 90 minuters matchspel är så klart något annat än träning. Jag tyckte att vi tränade jättebra under januari och februari innan det började hacka i spelschemat. Det var överraskande mycket som satt ihop när vi spelade tio mot tio. Det ger en anledning att vara försiktigt positiv.

Foto: Bildbyrån

Annons