Kevin Walker: ”Nu märker man hur tomt det blir utan sport”

I veckan togs beslutet att skjuta upp starten av Allsvenskan till sommaren.
Kevin Walker accepterar beslutet, men vill komma igång så fort som möjligt.
– Folk vill se oss spela, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

I veckan togs beslutet att skjuta upp starten av Allsvenskan till sommaren. Samtliga Sef-klubbar var överens om att man inte vill starta ligan utan någon publik.
Det är bara att förhålla sig till bestämmelserna. Men folk vill gå på matcher och se oss spela. Alla saknar fotbollen som bara den. Man märker hur tomt det blir utan sport. Det är en tomhet, jag hoppas att vi kan köra på så snart som möjligt, men vi behöver ju inte vara dumma.

På grund av coronaviruset tränar Djurgårdens spelare på egen hand. Under fredagen meddelades spelarna att det inte blir någon träning nästa vecka heller. För Kevin Walker innebär karantänen mer tid med familjen och ett tillfälle att träna med den gamle Allsvenske spelaren Patrick Walker, Kevins pappa.
– Jag har lånat hem lite fotbollar och tränar individuellt med pappa som är över och hjälper till lite. Det är kul att han är här, det är inte alla som har en gammal fotbollsspelare till pappa.

Kevin Walker har även passat på att jobba med musiken. Under fredagen släppte Djurgårdens mittfältare en ny låt, Humbled by life.
– Det är jättekul, jag hade ju släppt liten oavsett men nu kan man vara lite mer aktiv på sociala medier och jobba med andra bitar. Det känns roligt.

Är du orolig över coronaviruset?
– Inte för egen del, man är inte i riskgruppen. Det handlar mer om att det kan gå förbi det stadiet och när det berör mor- och farföräldrar. Det är främst dem man vill skydda. Man har respekt för det och försöker göra rätt saker. Men det är ju tråkigt och jag lider med de som blivit drabbade.

Trots den tuffa tiden väljer Kevin Walker ändå att hålla hoppet uppe.
– Det är lite som det är, man försöker leva ändå. Det är likadant för alla, vi kan inte gräva ner oss. Det är konstiga tider för alla, det är bara att finna sig i det, säger Walker.

Foto: Bildbyrån