Kalle Holmberg: ”Vi är redo om det drar igång inom en månad”

Djurgården har inte spelat en fotbollsmatch sedan man åkte ur cupen i början av mars. Ambitionen är att starta Allsvenskan den 14 juni och Kalle Holmberg säger att laget känner sig redo.
– Vi har haft väldigt bra kvalitet på träningarna, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Kalle Holmberg fick spela i alla fyra av Djurgårdens matcher under försäsongen. Nu har det gått över två månader sedan laget spelade en match men trots det säger Holmberg att laget är i bra form.
– Det har rullat på ganska bra, vi har haft bra tempo på träningarna och väldigt bra kvalitet så det känns bra. Sen är det segt att bara träna, man vill ju ändå komma igång med matcherna.
– Jag tycker ändå att vi är redo om det drar igång inom en månad. Så har vi lite tid att slipa på vissa delar.

Anfallarens första halvår i sin nya klubb har präglats av coronavirusets spridning.
– Det har fungerat ganska bra ändå, det är klart att det är lite annorlunda. Man åker och tränar och sen åker man hem. Det blir inte så mycket häng med laget, men annars har det varit okej. Jag har varit med mycket i lekparken med lillgrabben och spenderat mycket tid hemma så det är okej, men det är segt.

Hur har första tiden i Stockholm varit?
– Vi landade i Djurgårdens lägenhet i någon månad innan vi hittade eget. Det passade ganska bra med corona när vi fick ledigt. Vi kunde fokusera på flytten och komma i ordning där hemma. Lillgrabben har börjat på dagis också så det börjar komma i ordning.

Börjar du känna dig hemma här?
– Det är ganska stort och jag har mycket kvar att se men hyfsat hemma skulle jag ändå säga.

27-åringen har i matcherna spelat som en släpande anfallaren bakom Emir Kujovic längst fram. Enligt honom själv har samarbetet fungerat bra.
– Det tycker jag, vi fick några matcher i cupen ihop. Helhetsmässigt och försvarsmässigt var det inte jättebra från lagets sida men vi har hittat varandra bra både i matcherna och på träning.

Annons