JWZ tränade Sidklev: ”Har hört av mig och gratulerat”

Vårens stora målvaktsgenombrott heter Filip Sidklev, 18 år.

Jacob Widell Zetterström har haft ett finger med i spelet.

När BP:s keeper spelade i IFK Lidingö tränades han till och från av Widell Zetterström.

Annons

Efter en tids skadefrånvaro var Jacob Widell Zetterström tillbaka i startelvan för matchen mot Häcken. Målvakten höll nollan när Djurgården tog tre poäng, och noterades för en akrobatisk räddning på en nick från Lars Olden Larsen i 55:e minuten.

– Det var snyggare i mitt huvud. Jag ångrar att jag såg det på video, sa Jacob Widell Zetterström skämtsamt efter matchen.

Nu ställs Djurgården mot AIK på söndag.

– Det ska bli väldigt roligt att spela den matchen. Har inte tänkt på det förrän nu, och det kommer jag nog inte göra förrän matchen spelas. Jag tar det när det kommer, säger Widell Zetterström.

Vårens stora utropstecken på målvaktssidan har annars varit Filip Sidklev, Brommapojkarnas 18-åring, som hållit fyra nollor och bara släppt in två mål på sina sex framträdanden i Allsvenskan. Jacob Widell Zetterström är välbekant med ynglingen.

– Honom har jag faktiskt tränat. Jag ska inte få det att låta som att jag varit hans målvaktstränare i många år, men jag har kört med yngre målvakter i IFK Lidingö, och då har han varit en av dem. Det är en talangfull kille som det ska bli oerhört roligt att följa, säger Jacob Widell Zetterström.

Var han lovande som ung?
– Man såg att han var duktig, men jag hade honom inte jättemycket, så jag ska inte stå här och säga att allt han kan har han lärt sig av mig, men det är en kille som gick till BP för några år sen, och sen har jag följt honom och sett att han fått spela lite i landslaget. Det är oerhört roligt, och nu har han gjort det fantastiskt bra i Allsvenskan. Det är jätteroligt för honom.

Höll ni kontakten, du och Filip?
– Han är sju år yngre, så vi har inte spelat ihop eller haft särskilt mycket kontakt förrän på senare tid. Men det är en kille som jag någon gång har tränat, så det är kul att se det gå så bra för honom. Jag har hört av mig och gratulerat honom, och han har hört av sig mycket till mig med.

Ser du till att han efterträder dig i Djurgården om du lämnar?
– Det får andra ta, haha! Men jag kommer backa honom. Mycket.